Biebcolumn

Met enige onregelmatige regelmaat verrast bibliotheekmedewerker/columnist Mark van der Linden je op deze plek met zijn scherpe observaties en hilarische anekdotes. Wees gerust, de gebruikte namen zijn fictief om de privacy van bezoekers te garanderen!

Reageren? Stuur Mark een mailtje!

Resultaat 1 - 10 (van 17)

 • Twintig wilde ganzen

  28 maart 2019

  ‘Waar is papa?’, vraagt een meisje dat haar Hello Kitty-fietshelm nog op haar hoofd heeft. Zonder op te kijken levert haar moeder drie boeken en een puzzel in. ‘Geen idee, schat. Die zijn we onderweg kwijtgeraakt.’

  Bekijk details van Twintig wilde ganzen

 • De prostituees onder de verhalenvertellers

  30 januari 2019

  Eindelijk is het zo ver. Ik ben weer thuis. Mijn favoriete medewerkster streelt mijn kaft en zet me, zoals altijd, terug op de juiste plaats. Ik voel me opgelaten dat ik er weer ben, weergekeerd na een lange reis.

  Bekijk details van De prostituees onder de verhalenvertellers

 • Mulisch droeg vast geen onderbroeken

  28 november 2018

  Mijn zus vindt dat ik te veel fictie lees. Te veel ‘leuke fictie’, om iets specifieker te zijn. Volgens haar zijn er duidelijke gradaties binnen de literatuur en wat ik lees (‘en daardoor schrijf’) bevindt zich onmiskenbaar op de onderste trede.

  Bekijk details van Mulisch droeg vast geen onderbroeken

 • Black-out

  29 oktober 2018

  Kwart voor zeven in de ochtend. Mijn wekkerradio gaat af en ik word bruut gewekt door een nummer van Black Sabbath. Snel schakel ik naar een andere frequentie. The Black Eyed Peas komen voorbij, maar daar pas ik voor.

  Bekijk details van Black-out

 • Dans de salsa met een paspop

  26 september 2018

  ‘Verdomme Niels, word nou toch eens volwassen!’ Terwijl zijn vriendin een jurkje past waar ze extreem dik in lijkt, breekt Niels per ongeluk de arm van een paspop.

  Bekijk details van Dans de salsa met een paspop

 • Met het mes tussen de tegels

  29 augustus 2018

  Zoals elke woensdagmiddag wandel ik in mijn pauze een rondje door het City Centrum. Banaan etend steek ik het Minneveld over, om vervolgens linksaf te slaan richting de winkels rond het Meiveld.

  Bekijk details van Met het mes tussen de tegels

 • LINDA. Magazine moet bloeden

  31 juli 2018

  Het was een nacht die je normaal alleen in films ziet. Ik lag eenzaam in bed, te lezen in het boek 'Boek (256 blz.)' van Robert van Eijden.

  Bekijk details van LINDA. Magazine moet bloeden

 • Het Hongaarse circus

  30 mei 2018

  Het is een buitengewoon rustige woensdagavond in mei. Een mevrouw rekent haar afgeschreven boek af aan de balie. ‘Mag ik jou iets vragen?’, zegt ze tijdens het zoeken naar een muntje van vijftig cent. ‘Die columns die jij altijd schrijft, is alles wat daarin staat nou waargebeurd?’

  Bekijk details van Het Hongaarse circus

 • Lieve Nina, kom je snel terug?

  30 april 2018

  Het is rustig op de jeugdafdeling. Een moeder leest haar dochtertje voor uit 'Ik zie je graag' van Emile Jadoul. Het boek gaat over een poes en een vis, die elkaar bijzonder lief vinden. Wanneer het verhaal is afgelopen, neemt de moeder haar 5-jarige dochtertje op schoot.

  Bekijk details van Lieve Nina, kom je snel terug?

 • Een glimlach van oor tot oor

  31 maart 2018

  Ze lacht haar tanden bloot. Als ik iets uit kon brengen, zou ik nu zeggen dat ze mooi is. Ik klem mijn handen om haar middel, sluit mijn ogen en haal diep adem.

  Bekijk details van Een glimlach van oor tot oor