Biebcolumn

Met enige onregelmatige regelmaat verrast bibliotheekmedewerker/columnist Mark van der Linden je op deze plek met zijn scherpe observaties en hilarische anekdotes. Wees gerust, de gebruikte namen zijn fictief om de privacy van bezoekers te garanderen!

Reageren? Stuur Mark een mailtje!

Resultaat 1 - 10 (van 15)

 • Mulisch droeg vast geen onderbroeken

  28 november 2018

  Mijn zus vindt dat ik te veel fictie lees. Te veel ‘leuke fictie’, om iets specifieker te zijn. Volgens haar zijn er duidelijke gradaties binnen de literatuur en wat ik lees (‘en daardoor schrijf’) bevindt zich onmiskenbaar op de onderste trede.

  Bekijk details van Mulisch droeg vast geen onderbroeken

 • Black-out

  29 oktober 2018

  Kwart voor zeven in de ochtend. Mijn wekkerradio gaat af en ik word bruut gewekt door een nummer van Black Sabbath. Snel schakel ik naar een andere frequentie. The Black Eyed Peas komen voorbij, maar daar pas ik voor.

  Bekijk details van Black-out

 • Dans de salsa met een paspop

  26 september 2018

  ‘Verdomme Niels, word nou toch eens volwassen!’ Terwijl zijn vriendin een jurkje past waar ze extreem dik in lijkt, breekt Niels per ongeluk de arm van een paspop.

  Bekijk details van Dans de salsa met een paspop

 • Met het mes tussen de tegels

  29 augustus 2018

  Zoals elke woensdagmiddag wandel ik in mijn pauze een rondje door het City Centrum. Banaan etend steek ik het Minneveld over, om vervolgens linksaf te slaan richting de winkels rond het Meiveld.

  Bekijk details van Met het mes tussen de tegels

 • LINDA. Magazine moet bloeden

  31 juli 2018

  Het was een nacht die je normaal alleen in films ziet. Ik lag eenzaam in bed, te lezen in het boek 'Boek (256 blz.)' van Robert van Eijden.

  Bekijk details van LINDA. Magazine moet bloeden

 • Het Hongaarse circus

  30 mei 2018

  Het is een buitengewoon rustige woensdagavond in mei. Een mevrouw rekent haar afgeschreven boek af aan de balie. ‘Mag ik jou iets vragen?’, zegt ze tijdens het zoeken naar een muntje van vijftig cent. ‘Die columns die jij altijd schrijft, is alles wat daarin staat nou waargebeurd?’

  Bekijk details van Het Hongaarse circus

 • Lieve Nina, kom je snel terug?

  30 april 2018

  Het is rustig op de jeugdafdeling. Een moeder leest haar dochtertje voor uit 'Ik zie je graag' van Emile Jadoul. Het boek gaat over een poes en een vis, die elkaar bijzonder lief vinden. Wanneer het verhaal is afgelopen, neemt de moeder haar 5-jarige dochtertje op schoot.

  Bekijk details van Lieve Nina, kom je snel terug?

 • Een glimlach van oor tot oor

  31 maart 2018

  Ze lacht haar tanden bloot. Als ik iets uit kon brengen, zou ik nu zeggen dat ze mooi is. Ik klem mijn handen om haar middel, sluit mijn ogen en haal diep adem.

  Bekijk details van Een glimlach van oor tot oor

 • Ik begrijp er helemaal niks van

  1 maart 2018

  Zittend op mijn knieën zoek ik naar De mooiste vis van de zee. Hij houdt zich schuchter schuil in het koraalrif van kleuterboeken.

  Bekijk details van Ik begrijp er helemaal niks van

 • Een warm welkom in de hel op aarde

  29 januari 2018

  Een van mijn grootste hobby’s is het bekijken van boekomslagen. Zodoende kun je stellen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.

  Bekijk details van Een warm welkom in de hel op aarde