Voor primair onderwijs

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen.

Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Speciaal voor het primair onderwijs heeft de Bibliotheek Veldhoven een gevarieerd aanbod aan collecties, projecten en programma’s rondom leesbevordering en digitale geletterdheid.

Digitale bronnen

Bekijk hier welke handige bronnen leerlingen allemaal online kunnen gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis. Inloggen doen ze met het pasnummer en wachtwoord van hun bibliotheekabonnement. 

Meer informatie

BiebBabbel

BiebBabbel is de digitale nieuwsbrief voor medewerkers in het primair onderwijs. Via BiebBabbel houdt de Bibliotheek Veldhoven je op de hoogte van activiteiten, nieuws en boekentips. 

Aanmelden

De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Doel van de podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. 

Meer informatie

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het onderwijs. Scholen en bibliotheken werken hierin structureel en opbrengstgericht samen. Doel is het verhogen van de lees-, informatie- en mediavaardigheden van leerlingen.

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw school! Neem contact op met Team Jeugd & Onderwijs: tel: 040 368 69 83, e-mail: jeugd@bibliotheekveldhoven.nl.

Meer informatie

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

Meer informatie