VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

Vrijwilligers volgen een training 'interactief voorlezen' en gaan 20 weken lang iedere week bij het gezin thuis voorlezen.

Het doel is om de taalomgeving thuis te verrijken en taal te stimuleren door leesplezier. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund door de vrijwilliger om het voorlezen een blijvende plek in het gezin te geven.

Over de VoorleesExpress

De VoorleesExpress is in 2006 gestart door de zussen Anne en Marieke Heinsbroek. Van Utrechts initiatief is de VoorleesExpress uitgegroeid tot een landelijk netwerk in meer dan 100 Nederlandse gemeenten. De VoorleesExpress heeft geen winstoogmerk en heeft al meer dan 30.000 gezinnen begeleid.

De VoorleesExpress in Veldhoven wordt financieel gesteund door VSBfonds en de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (Nutfonds) en de Rabobank Clubkas Campagne.

Meer informatie en aanmelden

De VoorleesExpress start in het najaar van 2019 in Veldhoven. Hiervoor hebben we inmiddels voldoende vrijwilligers. Gezinnen kunnen zich (laten) aanmelden via een zogenaamde ‘toeleider’, bijvoorbeeld via school, kinderopvang of consultatiebureau. Hiervoor staat op de webpagina VoorleesExpress Veldhoven een aanmeldformulier.

Bij vragen kan ook contact opgenomen worden met de projectleider van VoorleesExpress Veldhoven, Imke Duijf, via voorleesexpress@bibliotheekveldhoven.nl of tel: 040-2532901.