Biebcolumn

Met enige onregelmatige regelmaat verrast bibliotheekmedewerker/columnist Mark van der Linden je op deze plek met zijn scherpe observaties en hilarische anekdotes. Wees gerust, de gebruikte namen zijn fictief om de privacy van bezoekers te garanderen!

Reageren? Stuur Mark een mailtje!

Resultaat 11 - 20 (van 21)

 • LINDA. Magazine moet bloeden

  31 juli 2018

  Het was een nacht die je normaal alleen in films ziet. Ik lag eenzaam in bed, te lezen in het boek 'Boek (256 blz.)' van Robert van Eijden.

  Bekijk details van LINDA. Magazine moet bloeden

 • Het Hongaarse circus

  30 mei 2018

  Het is een buitengewoon rustige woensdagavond in mei. Een mevrouw rekent haar afgeschreven boek af aan de balie. ‘Mag ik jou iets vragen?’, zegt ze tijdens het zoeken naar een muntje van vijftig cent. ‘Die columns die jij altijd schrijft, is alles wat daarin staat nou waargebeurd?’

  Bekijk details van Het Hongaarse circus

 • Lieve Nina, kom je snel terug?

  30 april 2018

  Het is rustig op de jeugdafdeling. Een moeder leest haar dochtertje voor uit 'Ik zie je graag' van Emile Jadoul. Het boek gaat over een poes en een vis, die elkaar bijzonder lief vinden. Wanneer het verhaal is afgelopen, neemt de moeder haar 5-jarige dochtertje op schoot.

  Bekijk details van Lieve Nina, kom je snel terug?

 • Een glimlach van oor tot oor

  31 maart 2018

  Ze lacht haar tanden bloot. Als ik iets uit kon brengen, zou ik nu zeggen dat ze mooi is. Ik klem mijn handen om haar middel, sluit mijn ogen en haal diep adem.

  Bekijk details van Een glimlach van oor tot oor

 • Ik begrijp er helemaal niks van

  1 maart 2018

  Zittend op mijn knieën zoek ik naar De mooiste vis van de zee. Hij houdt zich schuchter schuil in het koraalrif van kleuterboeken.

  Bekijk details van Ik begrijp er helemaal niks van

 • Een warm welkom in de hel op aarde

  29 januari 2018

  Een van mijn grootste hobby’s is het bekijken van boekomslagen. Zodoende kun je stellen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.

  Bekijk details van Een warm welkom in de hel op aarde

 • Broodkruimels voor de Heilige Geest

  29 december 2017

  In de bak met afgeschreven boeken staat het prachtexemplaar ‘De 500 mooiste duivenrassen van A tot Z’. Een zo goed als nieuw verzamelwerk met maar liefst 800 kleurenfoto’s. Het lijkt me overbodig te vermelden dat dit een buitenkansje is.

  Bekijk details van Broodkruimels voor de Heilige Geest

 • Het familieconcert

  28 november 2017

  Ze tellen is onmogelijk, maar er lopen minimaal honderd kinderen door de bibliotheek. Degenen die zitten te lezen heb ik daarbij niet meegerekend.

  Bekijk details van Het familieconcert

 • Een fijne dag

  30 oktober 2017

  Tussen de boekenplanken door kijkt ze me aan. Haar stralende blik raakt me als geen ander.

  Bekijk details van Een fijne dag

 • Een verhaal om nooit te vergeten

  24 augustus 2017

  Een man van rond de zestig legt een afgeschreven boek op de balie. Met zijn gerimpelde vingers duwt hij het onder mijn neus.

  Bekijk details van Een verhaal om nooit te vergeten