Taalcafé

Wil je beter Nederlands leren spreken? Iedere dinsdagavond én donderdagmorgen is het Taalcafé Veldhoven geopend. Hier kun je in een prettige omgeving met elkaar praten over allerlei onderwerpen.

Wat is het Taalcafé?

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Oefenen is daarom belangrijk. Het is de beste manier om de taal te leren. In het Taalcafé ontmoet je andere mensen die ook Nederlands willen leren. In een gezellige sfeer praat je met elkaar over gewone dingen zoals werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. In het Taalcafé word je ontvangen door vrijwilligers van Cordaad Welzijn. Zij begeleiden de gesprekken.

Voor wie is het Taalcafé?

Het Taalcafé is voor volwassenen vanaf 18 jaar, die graag Nederlands willen leren. Er is geen opvang voor kinderen. Het is dus belangrijk dat je dit zelf regelt.

Wanneer is het Taalcafé open?

Het Taalcafé is elke dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur en elke donderdag van 10.30 tot 12.00 uur open. Meedoen is gratis!

Waarderingsprijs voor het Taalcafé

Bij de Nieuwjaarsontmoeting 2018 van de Gemeente Veldhoven kreeg het Taalcafé de 'Eén van Veldhoven'. Dat is een prijs voor de beste maatschappelijke initiatieven die kwetsbare bewoners mee laten doen in Veldhoven. Het bijbehorende kunstwerk werd gemaakt door Laura Spruijt van Atelier Severinus.