Voor voortgezet onderwijs

Er is een duidelijke relatie tussen boeken lezen en het terugdringen van taalachterstanden. Toch grijpen steeds minder jongeren uit zichzelf naar een boek. Onderwijs en Bibliotheek hebben een gemeenschappelijk doel: jongeren helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige burgers.

Goed kunnen lezen en digitaal geletterd zijn, zijn belangrijke voorwaarden voor een geslaagde schoolcarrière. De Bibliotheek wil in samenwerking met het onderwijs graag een bijdrage leveren aan het vergroten van de van lees- en mediavaardigheden van leerlingen.

Team Jeugd & Onderwijs (v.l.n.r.): lees- en mediaconsulenten Imke Duijf, Dania Mansvelders, Martijn van Herpen, Monique Laudy, teamleider Anne Verhoef en leesconsulent Maya Pennings.

Online leren en lezen

Met de bibliotheekpas hebben jongeren toegang tot handige sites die ze helpen bij het leren en lezen voor school, het oefenen van hun theorie-examen voor auto, bromfiets en motor en het regelen van digitale zaken.

Online leren

Online lezen

BiebTalk

BiebTalk is de digitale nieuwsbrief voor docenten en onderwijsondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs. Via BiebTalk houdt de Bibliotheek Veldhoven je op de hoogte van activiteiten, nieuws en boekentips.

Aanmelden

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het onderwijs. Scholen en bibliotheken werken hierin structureel en opbrengstgericht samen. Doel is taalontwikkeling, leesbevordering en het vergroten van de informatievaardigheden en mediawijsheid van leerlingen.

Meer informatie

Lezen voor de lijst

Leerlingen vinden op de website van Jeugdbibliotheek.nl een overzicht van boeken en de bijbehorende leesniveaus die ze kunnen lezen voor de lijst.

Meer informatie