Voor voortgezet onderwijs

Er is een duidelijke relatie tussen boeken lezen en het terugdringen van taalachterstanden. Toch grijpen steeds minder jongeren uit zichzelf naar een boek. Onderwijs en Bibliotheek hebben een gemeenschappelijk doel: jongeren helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige burgers.

Goed kunnen lezen en digitaal geletterd zijn, zijn belangrijke voorwaarden voor een geslaagde schoolcarrière. De Bibliotheek wil in samenwerking met het onderwijs graag een bijdrage leveren aan het vergroten van de van lees- en mediavaardigheden van leerlingen.

Digitale bronnen

Bekijk hier welke handige bronnen leerlingen allemaal online kunnen gebruiken via de Bibliotheek, maar ook vanuit huis. Inloggen doen ze met het pasnummer en wachtwoord van hun bibliotheekabonnement. 

BiebTalk

BiebTalk is de digitale nieuwsbrief voor docenten en onderwijsondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs. Via BiebTalk houdt de Bibliotheek Veldhoven je op de hoogte van activiteiten, nieuws en boekentips.

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het onderwijs. Scholen en bibliotheken werken hierin structureel en opbrengstgericht samen. Doel is taalontwikkeling, leesbevordering en het vergroten van de informatievaardigheden en mediawijsheid van leerlingen.

Lezen voor de lijst

Leerlingen vinden op de website van Jeugdbibliotheek.nl een overzicht van boeken en de bijbehorende leesniveaus die ze kunnen lezen voor de lijst.