LINDA. Magazine moet bloeden

Gepubliceerd op: 31 juli 2018 16:08

Het was een nacht die je normaal alleen in films ziet. Ik lag eenzaam in bed, te lezen in het boek 'Boek (256 blz.)' van Robert van Eijden.

De wereld leek voor even volledig in harmonie, tot het moment dat er een kleine mug naast mijn hoofd op de muur landde. Ik twijfelde nauwelijks, greep de LINDA. Magazine die op mijn nachtkastje lag en liet hem opgerold en wel tegen de muur knallen. Even was het stil. Het klonk als een sublieme voltreffer, maar niets bleek minder waar toen de mug in kwestie weer zoemend rond mijn oor cirkelde. 


Als een volwaardig verzetsstrijder bleef ik uithalen met mijn glossy moordwapen. Linda de Mol begon al scheuren in haar perzikhuid te vertonen toen ik even op adem moest komen. Ik keek naar de voorpagina van het tijdschrift en kon mijn ogen niet geloven: ‘Muggen op je slaapkamer? Met deze slimme tips blijf je jeukvrij de komende zomer.’ 
 Alles heb ik geprobeerd. Het hele lijstje, een voor een en door elkaar. Ik at knoflook, slikte vitamine B tabletten en smeerde mezelf in met kamille terwijl ik onder een klamboe lag. Uiteindelijk heb ik de hele nacht wakker gelegen en werd ik ruim twaalf keer gestoken. Om kwart over vier ’s nachts knapte er iets en wist ik wat er moest gebeuren: LINDA. Magazine moest bloeden.

Dat het betreffende artikel niet deugt moge duidelijk zijn, maar om dat extra pijnlijk te illustreren ben ik een eigen artikel aan het schrijven. Een artikel met maar één tip in plaats van vijftien. Eén tip om muggenbeten te voorkomen. Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, want wat willen muggen? Inderdaad. Muggen willen bloed. De tip die je nachtrust gaat redden is doodeenvoudig: zet gewoon een flinke kom vers bloed naast je bed. 


In theorie is deze tip waterdicht, maar om LINDA. Magazine echt kapot te maken zijn natuurlijk harde bewijzen nodig. Vandaar dat ik een grootschalig onderzoek ga uitvoeren. Hiervoor ben ik nog op zoek naar zo’n honderd vrijwilligers die één of meerdere nachten willen slapen in een kamer vol muggen. Deelnemers dienen zelf een kom bloed mee te nemen, maar dit hoeft niet perse eigen bloed te zijn (van vrienden of familieleden is ook prima).


Ben je geïnteresseerd om mee te werken aan dit baanbrekende onderzoek? Neem dan contact op met ondergetekende. Onder alle deelnemers verloot ik een bol.com-cadeaukaart ter waarde van €25, waarmee je bijvoorbeeld een vrolijke Blond Amsterdam kom voor je bloed kan kopen. Daarnaast help je mee aan de val van LINDA. Magazine én, misschien wel het allerbelangrijkst; blijven we samen jeukvrij de komende zomer.