Verhalen uit het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is een laagdrempelige plek in de Bibliotheek Veldhoven. Zeven organisaties en ruim 100 vrijwilligers zetten zich via het DigiTaalhuis in om andere mensen te helpen met de Nederlands taal, rekenen en omgaan met de computer en het internet. In deze rubriek vertellen vrijwilligers en deelnemers wat het DigiTaalhuis voor hen betekent.

 • Brigitte Poos en Tine Verbeek Bekijk details

  30 december 2019

  Twee van de vrijwilligers van het DigiTaalhuis zijn Brigitte Poos (58 jaar) en Tine Verbeek (60 jaar) uit Veldhoven. Zij zijn de drijvende kracht achter de leesclub voor anderstaligen, die elke dinsdagavond in de Bibliotheek bij elkaar komt.

  Bekijk details van Brigitte Poos en Tine Verbeek

 • Sobera Haydari Bekijk details

  1 oktober 2019

  Eén van de deelnemers aan de activiteiten van het DigiTaalhuis is de 44-jarige Sobera Haydari. Sobera schuift regelmatig aan bij het Taalcafé, dat twee keer per week plaatsvindt in de Bibliotheek Veldhoven.

  Bekijk details van Sobera Haydari

 • Rob Schmidt Bekijk details

  29 augustus 2019

  De 63-jarige Rob Schmidt is één van de enthousiaste vrijwilligers van DigiTaalhuis Veldhoven. Hij begeleidt Klik & Tik, een gratis cursus die mensen helpt om met meer zelfvertrouwen gebruik te maken van de computer en het internet.

  Bekijk details van Rob Schmidt

 • Jack Stouthart Bekijk details

  29 mei 2019

  Eén van de vrijwilligers van het DigiTaalhuis is de 78-jarige Jack Stouthart. Hij begeleidt anderstaligen één op één om beter Nederlands te leren spreken.

  Bekijk details van Jack Stouthart

 • Lieke Smits Bekijk details

  25 april 2019

  De 19-jarige Lieke Smits is één van de jongste vrijwilligers van het DigiTaalhuis Veldhoven. Via het project ‘Taal & Toekomst’ helpt Lieke anderstalige jongeren met de Nederlandse taal en om hun draai te vinden in de Nederlandse samenleving.

  Bekijk details van Lieke Smits

 • Lenie Reemers Bekijk details

  28 maart 2019

  Eén van de deelnemers aan de activiteiten van het DigiTaalhuis is de 71-jarige Lenie Reemers. Lenie mag met recht een fanatieke cursiste genoemd worden. Ze heeft twee ‘Klik & Tik’-cursussen afgerond en begon in januari aan de vervolgtraining ‘En nu zelf aan de slag’. Deze cursus wordt gegeven door vrijwilligers van SeniorWeb Veldhoven.

  Bekijk details van Lenie Reemers