Wat is Dementheek Veldhoven?

Dementheek Veldhoven is een ontmoetingsplek in de Bibliotheek voor iedereen die te maken heeft met dementie of interesse heeft in het onderwerp. Samenkomen, met elkaar delen en van elkaar leren staan er centraal.

De dementheek is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven en SWOVE. Bij SWOVE kun je terecht voor advies, praktische hulp of begeleiding op het gebied van dementie. Daarnaast biedt de organisatie ondersteuning aan mantelzorgers via het Steunpunt Mantelzorg Veldhoven.

In de dementheek ben je welkom met vragen of om je ervaringen te delen. Ook vind je er een actueel en gevarieerd aanbod aan media rondom dementie en kun je er deelnemen aan activiteiten. Geschoolde vrijwilligers en professionals van de Bibliotheek en SWOVE werken er met elkaar samen. Zij zetten zich ervoor in dat mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers zo lang en zo goed mogelijk mee kunnen blijven doen in een dementievriendelijk Veldhoven.

Foto 'Vergeet-me-nietje': Michelle Zwakhalen.

Meer info over activiteiten in de dementheek

Meer info over media in de dementheek

Meer info over dementievriendelijke Gemeente Veldhoven

Openingstijden

Heb je interesse in de media van de dementheek? Je bent welkom tijdens de openingsuren van de Bibliotheek. Heb je vragen? Medewerkers van de Bibliotheek maken je graag wegwijs in het aanbod.

Adresgegevens

Dementheek Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
040 – 2532901
dementheek@bibliotheekveldhoven.nl

Contactpersonen

Rob Smetsers
Adviseur Sociaal Domein van de Bibliotheek Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
040 – 368 69 82
R.Smetsers@bibliotheekveldhoven.nl

Carolien van der Heijden-Oomen
Ouderenadviseur Welzijn Wonen Zorg van SWOVE
Burgemeester van Hoofflaan 70
5503 BR Veldhoven
040 – 254 00 66
C.Heijden@swove.nl