Activiteiten in de dementheek

Heb je vragen over dementie? Of wil je je ervaringen met de ziekte graag delen met iemand anders? Dat kan tijdens de inloopmomenten van de dementheek, waar je ook aan kunt sluiten bij leuke laagdrempelige activiteiten.

Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur staan vrijwilligers van SWOVE voor je klaar om met je in gesprek te gaan. Ook begeleiden ze leuke activiteiten, die geschikt zijn voor mensen met (beginnende) dementie. Samen een verhaal lezen, een fotoboek bekijken of een puzzel maken stimuleert de hersenen en zorgt voor ontspanning. Het brengt mensen met dementie in contact met zichzelf en hun omgeving.

Belevenistafel

De dementheek heeft ook een Belevenistafel. Dat is een rolstoelvriendelijke tafel met een ingebouwd beeldscherm dat reageert op aanrakingen. Je kunt er samen foto's of films op bekijken, een spel op spelen, meezingen met liedjes en nog veel meer. De Belevenistafel zorgt voor leuke momenten. Hij activeert het geheugen en de fijne motoriek en stimuleert het contact. Benieuwd? Kom gerust een kijkje nemen tijdens het inloopmoment, elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur!

In de maand augustus is er een zomerstop en zijn er op de maandagen geen inloopmomenten van de Dementheek.

Andere activiteiten van de Bibliotheek en SWOVE

Al sinds 2014 organiseren de Bibliotheek en SWOVE jaarlijks een aantal activiteiten rondom het onderwerp dementie. Het doel is om mensen uit Veldhoven en de regio te informeren en de acceptatie van de ziekte in onze samenleving te vergroten. Tijdens de activiteiten (lezingen, documentaire- of filmvoorstellingen en toneelavonden) wordt dementie vanuit verschillende invalshoeken belicht.

Bekijk de agenda van de dementheek