Natuur & Dieren

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Ik wou dat ik een vogel was

  Een school vissen, een dood vogeltje of water bij dag en bij nacht. Dit zijn enkele onderwerpen van een verzameling gedichten over de natuur, voor elke dag van het jaar is er een gedicht. Ze zijn van verschillende dichters onder wie Imme Dros, Ted van Lieshout en H. Marsman. Kloeke bundel met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik wou dat ik een vogel was

 • Wie wat bewaart

  Freek Vonk, Menno Schilthuizen

  Verhalen in woord en beeld over tweehonderd jaar Nederlandse natuurhistorische collecties en de geschiedenis en totstandkoming van Naturalis, het natuurhistorisch museum en onderzoeksinstituut voor biodiversiteit in Leiden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wie wat bewaart

 • Het sneeuwmeisje

  Rene Denfeld

  Drie jaar na de verdwijning van een klein meisje in de Rocky Mountains gaat een lokaal opgegroeide privédetective in de wildernis naar haar op zoek, waarbij ook haar eigen verborgen verleden bovenkomt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het sneeuwmeisje

 • Het zoutpad

  Raynor Winn

  Verslag van een slopende maar wel louterende voettocht langs de zuidwestkust van Engeland van een echtpaar dat elke bestaanszekerheid kwijtraakte.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het zoutpad


Boek van de maand

Toon Tellegen Het verlangen van de egel

De egel voelt zich eenzaam en heeft nog nooit bezoek gehad. Hoe zou dat zijn? En wil hij eigenlijk wel bezoek, hoort eenzaamheid niet gewoon bij hem? Dit prachtig geschreven dierenverhaal zet je aan het denken over je eigen ‘stekeltjes’.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken