Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Het magische schip

  Robin Hobb

  Een uit toverhout bestaand schip dat door de liefde van een familie na enkele generaties levend gemaakt kan worden, belandt door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in verkeerde handen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het magische schip

 • Het dolende schip

  Robin Hobb

  In een dreigende oorlogssituatie wordt een krankzinnig 'levend schip' aangekocht en opgeknapt om het eigen familieschip terug te veroveren op piraten die het gebruiken om slaven te bevrijden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het dolende schip

 • Het bestemde schip

  Robin Hobb

  Om de oorlog, waarin de piraten een merkwaardige rol spelen, tot een einde te brengen, zijn zowel politieke onderhandelingen als harde gevechten nodig.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het bestemde schip

 • Slapende reuzen

  Sylvain Neuvel

  Een team van wetenschappers en militairen verzamelt lichaamsdelen van een enorme robot van onbekende oorsprong en probeert deze aan de praat te krijgen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Slapende reuzen


Boek van de maand

Adriaan van Dis KLIFI

In een toekomstige Republiek Nederland, waar de klimaatverandering zich laat gelden, wekt de wijze waarop de populistische regering omgaat met slachtoffers van een orkaan de woede op van een oude man, die een pamflet schrijft als aanklacht.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken