Wat is DigiTaalhuis Veldhoven?

Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen, schrijven of rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Heb je vragen over de digitale overheid? Kom dan naar DigiTaalhuis Veldhoven!

In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je vindt er leermateriaal en kunt er andere mensen ontmoeten. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt of meer wilt weten over inburgeren.

Je vindt het DigiTaalhuis in de Bibliotheek. Twee keer per week zijn er (gratis) spreekuren. Heb je vragen over de digitale overheid, dan kun je ook terecht tijdens de spreekuren. De bieb is namelijk een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Je kunt er vragen stellen en krijgt er advies:

  • Elke dinsdag, 14.00-16.00 uur
  • Elke vrijdag, 10.30-12.30 uur

Contact

DigiTaalhuis Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
06 - 24 13 64 67

info@digitaalhuisveldhoven.nl
www.digitaalhuisveldhoven.nl

Organisaties van het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is een initiatief van zes organisaties en de Gemeente Veldhoven. Zij hebben in een overeenkomst vastgelegd wat ze willen bereiken en hoe ze gaan samenwerken.

Samenwerking

Het DigiTaalhuis werkt samen met Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven (BSR), Voedselbank Veldhoven, Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen en het Máxima Medisch Centrum. In een ziekenhuis is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst. Begrijp je wat de dokter je vertelt? Snap je de folder die je meekrijgt of de bijsluiter van een medicijn? Kun je formulieren invullen? Dat is lastig als je moeite hebt met lezen en schrijven of met de Nederlandse taal. Daarom zet het Máxima Medisch Centrum zich op diverse manieren in om mensen hierin te ondersteunen.