Wat is DigiTaalhuis Veldhoven?

Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen, schrijven of rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Heb je vragen over Donorregistratie? Kom dan naar DigiTaalhuis Veldhoven!

In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je vindt er leermateriaal en kunt er andere mensen ontmoeten. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt of meer wilt weten over inburgeren.

Je vindt het DigiTaalhuis in de Bibliotheek. Twee keer per week zijn er (gratis) spreekuren, ook over online donorregistratie vanwege de nieuwe donorwet. Je kunt er vragen stellen en krijgt er advies.

In verband met het coronavirus worden de spreekuren voorlopig niet in de Bibliotheek gehouden. De vrijwilligers zijn op werkdagen wel telefonisch bereikbaar via 06-24 13 64 67.
Krijg je de voicemail? Spreek dan je naam en telefoonnummer in en je wordt zo snel mogelijk terug gebeld. Mocht blijken dat het beter is om in de Bibliotheek af te spreken om de vraag te beantwoorden, dan kan dat alsnog.

Contact

DigiTaalhuis Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
06 - 24 13 64 67

info@digitaalhuisveldhoven.nl
www.digitaalhuisveldhoven.nl

Organisaties van het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is een initiatief van zeven organisaties. Zij hebben in een overeenkomst vastgelegd wat ze willen bereiken en hoe ze gaan samenwerken. De gemeente Veldhoven is ambassadeur van het initiatief en heeft de overeenkomst mee ondertekend.

Samenwerking

Het DigiTaalhuis werkt samen met Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven (BSR), Voedselbank Veldhoven en het Máxima Medisch Centrum. In een ziekenhuis is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst. Begrijp je wat de dokter je vertelt? Snap je de folder die je meekrijgt of de bijsluiter van een medicijn? Kun je formulieren invullen? Dat is lastig als je moeite hebt met lezen en schrijven of met de Nederlandse taal. Daarom zet het Máxima Medisch Centrum zich op diverse manieren in om mensen hierin te ondersteunen.