• KennisMakers

  Sandra Bijl leert je een simpele techniek om stress aan te pakken: EFT (Emotional Freedom Techniques) is zo’n 5.000 jaar geleden ontdekt en gebaseerd op het Chinese meridiaansysteem dat door ons lichaam heen loopt.

  • Dinsdag 21 juni • 14.00-15.30 uur
  • Deelname gratis na aanmelding
 • Demonstratie

  Vendelier René Smetsers van het Sint Caecilia Gilde Veldhoven laat in volledig gildeornaat zien hoe je moet vendelen. Speciaal voor kinderen is er een kleinere vlag.

  • Woensdag 22 juni • 15.00-16.30 uur 
  • Deelname gratis, aanmelden niet nodig
 • Kindervoorstellingen

  Annie Mulder speelt 2 voorstellingen voor kinderen: Mannetje Tak om 15.00 uur en Hans Worst om 16.00 uur, met Judie Jochemsen. Kom gezellig kijken, luisteren en meedoen! 

  • Woensdag 22 juni • 15.00-16.30 uur 
  • Entree gratis na aanmelding
 • Actie

  De leden van Amnesty Veldhoven vragen in de bibliotheek aandacht voor het lot van de Saudische activist Raif Badawi.

  • Maandag 27 juni • 13.30-16.00 uur
  • Deelname gratis, aanmelden niet nodig
 • KennisMakers

  Benieuwd wat je allemaal kunt doen om belasting te besparen? Kandidaat-notaris Jasper van Haaren van Notarishuys Veldhoven vertelt er alles over.

  • Dinsdag 28 juni • 14.00-15.30 uur
  • Deelname gratis na aanmelding

Actueel

 • Nieuws

  1. Kom bij de jeugdboekenclub!

   Boekentips uitwisselen, andere jongeren ontmoeten en praten over boeken: de 12-jarige Sammer Musa uit Veldhoven ziet het helemaal zitten!

   7 juni 2022

   Bekijk details van Kom bij de jeugdboekenclub!

  2. Doe mee aan de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd!

   De bibliotheek is een bijzondere plek. Je kan er van alles! Van boeken lenen en meedoen aan cursussen tot debatteren. Is de bibliotheek voor jou ook zo bijzonder? Klim in de pen en vertel ons waarom.

   12 mei 2022

   Bekijk details van Doe mee aan de Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd!

  3. Meet gratis je bloeddruk in de bieb

   Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in de Bibliotheek Veldhoven.

   12 april 2022

   Bekijk details van Meet gratis je bloeddruk in de bieb

  4. Culturele hotspot aan het Meiveld

   Theater de Schalm, Museum ’t Oude Slot en de Bibliotheek Veldhoven zien al een tijd lang mogelijkheden voor een ‘culturele hotspot’ aan het Meiveld.

   2 maart 2022

   Bekijk details van Culturele hotspot aan het Meiveld

  5. Coronamaatregelen vervallen

   In de bibliotheek gelden vanaf vrijdag 25 februari geen beperkende coronamaatregelen meer.

   25 februari 2022

   Bekijk details van Coronamaatregelen vervallen

  6. Gratis hulp bij belastingaangifte

   Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker! In de Bibliotheek Veldhoven kun je gebruik maken van gratis hulp bij belastingaangifte.

   15 februari 2022

   Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte

  7. Stemmers bedankt!

   Rabobank Eindhoven-Veldhoven organiseerde van 4 t/m 24 oktober 2021 Rabo ClubSupport en de Bibliotheek Veldhoven deed mee.

   17 november 2021

   Bekijk details van Stemmers bedankt!

  8. Arie den Braber ontvangt postuum Veldhovense Cultuurprijs 2021

   Een kleurrijke verbinder in hart en nieren, zo kennen de Veldhovense culturele instellingen Arie den Braber. De vorig jaar overleden oud-beleidsmedewerker Kunst en Cultuur en ‘Mister Cult & Tumult’ ontving op 12 oktober postuum de Veldhovense Cultuurprijs 2021, die zijn vrouw Nelleke en zoon Bowy den Braber in ontvangst namen.

   13 oktober 2021

   Bekijk details van Arie den Braber ontvangt postuum Veldhovense Cultuurprijs 2021

  9. Rabo ClubSupport 2021: Stem op de bieb!

   Rabobank Eindhoven-Veldhoven organiseert in 2021 Rabo ClubSupport en wij doen mee! Kom in actie en stem van 4 t/m 24 oktober op de Bibliotheek Veldhoven. Met je stem draag je bij aan de mooiste voorleeshoek!

   27 september 2021

   Bekijk details van Rabo ClubSupport 2021: Stem op de bieb!

  Meer nieuws

 • Activiteiten

  1. Amnesty-actie: Raif Badawi

   De leden van Amnesty Veldhoven vragen in de bibliotheek aandacht voor het lot van de Saudische activist Raif Badawi.

   Van 13:30 tot 16:00

   ma 27 jun

  2. Inloopmoment Dementheek

   Heb je vragen over dementie? Of wil je je ervaringen met de ziekte graag delen met iemand anders? Dat kan tijdens het inloopmoment van de dementheek, waar je ook aan kunt sluiten bij leuke laagdrempelige activiteiten.

   Van 14:00 tot 16:00

   Bibliotheek Veldhoven

   ma 27 jun

  3. Spreekuur DigiTaalhuis

   Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Veldhoven!

   Van 14:00 tot 16:00

   Bibliotheek Veldhoven

   di 28 jun

  4. KennisMakers: Besparing van erfbelasting

   Benieuwd wat je allemaal kunt doen om belasting te besparen? Kandidaat-notaris Jasper van Haaren van Notarishuys Veldhoven vertelt er alles over.

   Van 14:00 tot 15:30

   Bibliotheek Veldhoven

   di 28 jun

  5. Taalcafé Veldhoven

   Wil je beter Nederlands leren spreken? Iedere dinsdagavond én donderdagochtend is het Taalcafé Veldhoven geopend. Hier kun je in een prettige omgeving met elkaar praten over allerlei onderwerpen.

   Van 18:30 tot 20:00

   Bibliotheek Veldhoven

   di 28 jun

  6. Voorleesmiddag

   Schuif gezellig aan en luister naar de mooiste, grappigste en spannendste verhalen tijdens onze voorleesmiddag!

   Van 15:00 tot 15:45

   Bibliotheek Veldhoven

   wo 29 jun

  7. Taalcafé Veldhoven

   Wil je beter Nederlands leren spreken? Iedere dinsdagavond én donderdagochtend is het Taalcafé Veldhoven geopend. Hier kun je in een prettige omgeving met elkaar praten over allerlei onderwerpen.

   Van 10:30 tot 12:00

   Bibliotheek Veldhoven

   do 30 jun

  8. Spreekuur DigiTaalhuis

   Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Veldhoven!

   Van 10:30 tot 12:30

   Bibliotheek Veldhoven

   vr 01 jul

  9. Turkish storytelling

   Hoşgeldin çocuklar! Nazlı Gören Ülkü leest 1x per maand voor en verzorgt een bijpassende activiteit in het Turks voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

   Van 14:00 tot 15:00

   Bibliotheek Veldhoven

   za 02 jul

  Meer activiteiten

 • Muziekweb

  1. Curiosa klassiek: Niet van Bach

   De Man met de Helm van Rembrandt is niet van Rembrandt. Het schilderij De Zeven Hoofdzonden van Jeroen Bosch is niet van Jeroen Bosch. Dit zijn van die onthullingen die van tijd tot tijd het journaal halen. Ook de muziekgeschiedenis kent zulke onthullingen. Zo is het Adagio van Albinoni niet van Albinoni. En Bachs bekendste tophit – de Toccata en Fuga in d - is beslist niet van Bach. Of misschien toch weer wel?

   23 juni 2022

   Bekijk details van Curiosa klassiek: Niet van Bach

  2. Basiscollectie klassiek: Madama Butterfly

   Hartverscheurend drama of effectieve tranentrekker? Al meer dan een eeuw lang brengt de opera Madama Butterfly mensen aan het snotteren. Het was Puccini's derde succesopera op rij (na La Bohème en Tosca). De componist leek een gouden formule ontdekt te hebben. Recht op je doel afgaan. Alles wat het drama op kan houden, uit de weg gaan. Voeg daaraan toe: een gave om beeldschone melodieën te componeren, muzikaal vakmanschap en een uitstekend gevoel voor sfeer en timing...

   23 juni 2022

   Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Madama Butterfly

 • NOS

  1. Wekdienst 26/6: G7-top in Zuid-Duitsland • TT Assen wordt verreden

   Goedemorgen! Vandaag is de eerste dag van de G7-top in Zuid-Duitsland. En in Assen wordt de TT gehouden. De buien in het noorden trekken snel weg. De rest van de dag schijnt de zon het vaakst in het westen. Richting het oosten zijn meer wolken. Het wordt 20 tot 23 graden. Na vandaag volgen een paar droge zomerdagen. Woensdag wordt het 24 tot 28 graden. Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor. Wat kun je vandaag verwachten?...

   26 juni 2022

   Bekijk details van Wekdienst 26/6: G7-top in Zuid-Duitsland • TT Assen wordt verreden

  2. Troost voor nabestaanden 220 vermiste vliegeniers met nationaal monument

   Voor veel mensen biedt het IJsselmeer vertier, maar voor de nabestaanden van ongeveer 220 vermiste vliegeniers was dat de afgelopen decennia anders. De vliegeniers raakten vermist tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze zaten aan boord van geallieerde bommenwerpers die boven het IJsselmeer werden neergeschoten door de Duitsers. Het merendeel van die bemanningen is teruggevonden, maar ongeveer 220 van hen zijn nog altijd spoorloos. Om hen te eren, wordt vandaag een nationaal monument onthuld vlak voor...

   26 juni 2022

   Bekijk details van Troost voor nabestaanden 220 vermiste vliegeniers met nationaal monument

  3. Dode en zes gewonden bij ongeval op A58

   Bij een ongeval op de A58 bij Chaam in Noord-Brabant is een persoon om het leven gekomen. Zes anderen raakten gewond. Het slachtoffer overleed ter plekke. Volgens de politie gebeurde het ongeval rond 00.45 uur, ter hoogte van de afslag Bavel. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog hoe het dodelijke ongeval kon gebeuren. Vanwege het onderzoek is de snelweg deels afgesloten in de richting van Tilburg naar Breda.

   26 juni 2022

   Bekijk details van Dode en zes gewonden bij ongeval op A58

  4. Prinses Margriet reikt koninklijke onderscheiding uit aan choreograaf Wiggers

   De Eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje is dit jaar uitgereikt aan de oprichter en directeur van het dansgezelschap Introdans, Ton Wiggers. Hij kreeg de medaille gisteravond uit handen van prinses Margriet. Wiggers krijgt de koninklijke onderscheiding voor zijn inzet om moderne dans toegankelijk te maken voor een breed publiek en "daarbij het betrekken van de regio", schrijft het Koninklijk Huis in een persbericht. De eremedaille voor Kunst en Wetenschap wordt toegekend...

   26 juni 2022

   Bekijk details van Prinses Margriet reikt koninklijke onderscheiding uit aan choreograaf Wiggers

  5. WHO: apenpokken nu geen noodsituatie van internationaal belang

   De verspreiding van het apenpokkenvirus is op dit moment geen "noodsituatie van internationaal belang", zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die status is het hoogste alarmniveau dat de WHO kan instellen en geldt nu voor de coronapandemie. In een verklaring laat directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus weten dat de WHO zich baseert op een advies van een deelcommissie die donderdag bijeenkwam. "De experts hebben geadviseerd dat er momenteel geen noodsituatie is op het gebied van de volksgezondheid...

   26 juni 2022

   Bekijk details van WHO: apenpokken nu geen noodsituatie van internationaal belang

  6. Duitse douane pakt Nederlandse drugsverdachte op bij brievenbus

   De douane in Duitsland heeft een Nederlander (50) aangehouden voor het versturen van meer dan 50 kilo amfetamine en andere drugs. De aanhouding vond eerder deze maand plaats, maar is vandaag pas bekendgemaakt. In de weken daarvoor hadden rechercheurs ontdekt dat iemand drugs verstuurde vanuit het Duitse Kranenburg. Die plaats ligt net over de grens bij Nijmegen. Vandaaruit werden in zes weken tijd meer dan duizend poststukken met drugs naar adressen in en buiten Duitsland gestuurd. Op 8 juni werd...

   25 juni 2022

   Bekijk details van Duitse douane pakt Nederlandse drugsverdachte op bij brievenbus

  7. Niet-Engelstalige Gabon en Togo lid van Gemenebest: 'Een wereld vol kansen'

   Gabon en Togo zijn vandaag toegetreden tot het Gemenebest van Naties, voorheen het Britse Gemenebest. De twee West-Afrikaanse landen, waar Frans de voertaal is, zijn de nieuwste leden zonder historische banden met het Verenigd Koninkrijk die toetreden tot de statenbond waarvan koningin Elizabeth het hoofd is. Het samenwerkingsverband van 54 landen, voornamelijk voormalige Britse koloniën, accepteerde de aanvraag voor lidmaatschap van Togo en Gabon op de laatste dag van de top in de Rwandese hoofdstad...

   25 juni 2022

   Bekijk details van Niet-Engelstalige Gabon en Togo lid van Gemenebest: 'Een wereld vol kansen'

  8. Ouwehand vindt dat 'onzichtbare' Rutte boeren excuses moet maken

   De Partij voor de Dieren (PvdD) vindt dat premier Rutte veel meer moet doen in de huidige stikstofcrisis. "Onze premier is onzichtbaar", zei partijleider Ouwehand op het partijcongres. En dat is, vindt zij, een groot verschil met VVD-minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof die na dertig jaar "pappen en nathouden" plannen heeft gemaakt om de Nederlandse natuur te herstellen. "De premier van Nederland heeft de taak om zijn rol te spelen in de maatschappelijke discussie over de verandering voor...

   25 juni 2022

   Bekijk details van Ouwehand vindt dat 'onzichtbare' Rutte boeren excuses moet maken

  9. Volt: snel noodplan energiebesparing, geen komkommers uit de kas

   Politieke partij Volt wil dat er snel een noodplan voor energiebesparing komt. Nederland en Europa moeten namelijk onafhankelijk worden van het Russische gas en om energie te besparen moeten "alle taboes van tafel". "Pijnlijke keuzes horen daarbij", zei partijleider Dassen op een festival dat de pro-Europese partij voor het eerst had georganiseerd. Dassen heeft voldoende ideeën voor het noodplan. De partij wil bijvoorbeeld dat bedrijven die luxeproducten, staal of aluminium maken minder gaan produceren....

   25 juni 2022

   Bekijk details van Volt: snel noodplan energiebesparing, geen komkommers uit de kas

E-books, luisterboeken en tijdschriften

In de online Bibliotheek vind je duizenden e-books en luisterboeken. Lees ze in de online Bibliotheek-app op je smartphone of tablet, op je e-reader of in je webbrowser.

Daarnaast biedt de online Bibliotheek tijdelijk de TijdschriftenBieb app aan met daarin 16 verschillende tijdschriften, waaronder AutoWeek, Flair, Margriet en Psychologie Magazine. 

online bibliotheek

Online cursussen

Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van ca. 160 interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen.

online cursussen

Op de hoogte blijven?

Elke maand verstuurt de Bibliotheek Veldhoven een nieuwsbrief met nieuws, tips en acties van de Bibliotheek Veldhoven! Wil je de nieuwsbrief automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!  

nieuwsbrief

Openingstijden

 • Maandag, woensdag en vrijdag:
  10.30-17.30 uur
 • Dinsdag en donderdag
  10.30-20.00 uur
 • Zaterdag:
  10.30-15.30 uur

Kom bij de jeugdboekenclub!

Ben jij stapel op boeken en lijkt het je leuk om andere jongeren te ontmoeten en boekentips uit te wisselen? Meld je dan aan voor de jeugdboekenclub, een initiatief van de 12-jarige Sammer uit Veldhoven.

jeugdboekenclub

Word lid van de Bibliotheek

Bibliotheekleden hebben veel streepjes voor:

✔ Gratis boeken en tijdschriften lenen
✔ Gratis e-books en luisterboeken lenen
✔ Gratis gebruik van TijdschriftenBieb app
✔ Gratis online cursussen volgen
✔ En nog veel meer...

Redenen genoeg om vandaag nog een Bibliotheekpas aan te vragen! 

lid worden

Reserveren en verlengen

Zoeken en reserveren kan:
✔ Via de online catalogus 
✔ Via de Bibliotheek app

Verlengen van Bibliotheekmaterialen kan:
✔ Via de Bibliotheek app
✔ Via Mijn Bibliotheek 

Naast lenen uit de Veldhovense bibliotheekcollectie kunnen Bibliotheekleden materialen aanvragen vanuit een andere Bibliotheek, Filmbieb of Muziekweb.
bibliotheek app

Culturele hotspot aan het Meiveld

Theater de Schalm, Museum ’t Oude Slot en de Bibliotheek Veldhoven zien al een tijd lang mogelijkheden voor een ‘culturele hotspot’ aan het Meiveld.

Wat verstaan we onder een culturele hotspot, wat kan er allemaal en wat zijn de voordelen ten opzichte van de huidige situatie?

lid worden