• Literair Café Veldhoven

  Ze is spraakmakend, schaamteloos, recht voor haar raap en tijdens de Boekenweek komt zij naar Literair Café Veldhoven: Heleen van Royen! 

  • Zondag 24 maart in Museum 't Oude Slot
  • € 13,- / € 10,50 (biebleden/CJP)
 • Dieren uit de prehistorie

  Nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar komen tijdens dit Kindercollege alles te weten over dieren uit de prehistorie zoals de mammoet, de wissent en de grottenleeuw. 

  • Woensdag 27 maart, 15.00-16.30 uur
  • € 7,50   
 • Aletta Smits

  Waarom maken pubers hun huiswerk niet? Waarom komen ze altijd te laat en waarom is voor 12 uur het bed uitkomen voor hen een lastige opgave? Aletta Smits geeft op humoristische wijze antwoord op deze en veel meer vragen over het puberbrein.

  • Donderdag 11 april, 19.30-21.30 uur
  • € 8,- / € 5,50 (biebleden/CJP)
 • Gratis hulp

  Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker! Op acht data in maart en april kun je in de bibliotheek gebruik maken van gratis hulp bij belastingaangifte.

  • Diverse data in maart & april
  • Entree gratis na aanmelding
 • Gastheer of gastvrouw

  Ben jij representatief, enthousiast en gastvrij? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de begeleiding van onze activiteiten zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger.

Nieuwe boeken

Meer aanwinsten

Actueel

 • Activiteiten

  1. Taalcafé Veldhoven

   Wil je beter Nederlands leren spreken? Iedere dinsdagavond én donderdagochtend is het Taalcafé Veldhoven geopend. Hier kun je in een prettige omgeving met elkaar praten over allerlei onderwerpen.

   Van 10:30 tot 12:00

   do 21 mrt

  2. KennisMakers: Van angst naar vertrouwen

   In deze interactieve presentatie gaat KennisMaker Carolijn van Gorkum in op angsten die iedereen kent, zoals bang zijn om alleen te zijn, angst voor je gezondheid, faalangst of angst voor afwijzing.

   Van 19:00 tot 20:30

   do 21 mrt

  3. Spreekuur DigiTaalhuis

   Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen en schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Veldhoven!

   Van 10:30 tot 12:30

   vr 22 mrt

  4. Android tablet voor gevorderden

   Tijdens deze presentatie leer je allerlei handigheden die je in staat stellen meer gebruik te maken van de mogelijkheden die de Android tablet biedt.

   Van 14:00 tot 16:00

   vr 22 mrt

  5. Boekenweek 2019

   De Boekenweek staat dit jaar in het teken van de moeder, de vrouw. Jan Siebelink schrijft het Boekenweekgeschenk. In Veldhoven zijn diverse leuke activiteiten tijdens de Boekenweek!

   23 maart 2019 t/m 31 maart 2019

   23 mrt t/m 31 mrt

  6. Belastingcafé

   Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker! Op acht data in maart en april kun je in de bibliotheek gebruik maken van gratis hulp bij belastingaangifte.

   23 maart 2019

   za 23 mrt

  7. Literair Café Veldhoven: Heleen van Royen

   Heleen van Royen (1965) schreef de bestsellers De gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en De harstvriendin. In totaal verkocht ze tot nu toe ruim anderhalf miljoen boeken.

   Van 14:00 tot 17:00

   Museum 't Oude Slot

   zo 24 mrt

  8. Belastingcafé

   Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker! Op acht data in maart en april kun je in de bibliotheek gebruik maken van gratis hulp bij belastingaangifte.

   25 maart 2019

   ma 25 mrt

  9. Media Ukkie peuterochtend

   De Media Ukkie Dagen staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week krijgen ouders en opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding.

   Van 11:00 tot 11:30

   di 26 mrt

  Meer activiteiten

 • Nieuws

  1. Bram van de Voort wint Veldhovense ronde Read2Me!

   Zelfverzekerd, overtuigend en boeiend. Het jurycommentaar was lovend voor de 13-jarige Bram van de Voort uit Veldhoven.

   28 februari 2019

   Bekijk details van Bram van de Voort wint Veldhovense ronde Read2Me!

  2. Julian van de Laak wint Veldhovense ronde Nationale Voorleeswedstrijd

   Julian van de Laak is uitgeroepen tot Veldhovense voorleeskampioen van de basisscholen 2018/2019. Zeven schoolkampioenen streden onder aanmoediging van hun klasgenoten op woensdag 13 februari om deze titel.

   13 februari 2019

   Bekijk details van Julian van de Laak wint Veldhovense ronde Nationale Voorleeswedstrijd

  3. Subsidie en donatie voor dementheek Veldhoven

   De Bibliotheek Veldhoven en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) hebben de krachten gebundeld om in Veldhoven een dementheek op te zetten. Mede dankzij een subsidie van de gemeente Veldhoven en een donatie van Rotary Club Eindhoven-Welschap kan de dementheek gerealiseerd worden.

   16 januari 2019

   Bekijk details van Subsidie en donatie voor dementheek Veldhoven

  4. Online Bibliotheek stopt met cursussen in 2019

   Per 1 januari 2019 stopt de online Bibliotheek met het aanbieden van cursussen. Dit betekent dat je in 2019 geen nieuwe cursus meer kunt starten.

   27 november 2018

   Bekijk details van Online Bibliotheek stopt met cursussen in 2019

  5. Geef een cursus cadeau!

   Op zoek naar een leuk én leerzaam cadeau voor de feestdagen? Geef een cursus cadeau! De cadeaubonnen van SeniorWeb Veldhoven à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Veldhoven.

   20 november 2018

   Bekijk details van Geef een cursus cadeau!

  6. Geslaagd BoekStart-feestje in de bieb

   Op dinsdag 13 november vierden we in de bieb het 10-jarig bestaan van BoekStart én de eerste Veldhovense vestiging die meedoet aan BoekStart in de kinderopvang.

   13 november 2018

   Bekijk details van Geslaagd BoekStart-feestje in de bieb

  7. Met korting naar Marvilde Toneel

   Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018 speelt Marvilde Toneel 'Kuuroord Fontina' in Theater De Schalm. Bibliotheekleden kunnen met € 2,50 korting deze voorstelling bijwonen!

   15 oktober 2018

   Bekijk details van Met korting naar Marvilde Toneel

  8. Topeditie Literair Café Veldhoven met Herman Pleij

   Met een uitverkochte zaal, de immer bevlogen verteller Herman Pleij en enthousiaste reacties vanuit het publiek beleefde Literair Café Veldhoven op zondag 7 oktober een topeditie.

   9 oktober 2018

   Bekijk details van Topeditie Literair Café Veldhoven met Herman Pleij

  9. BIEB Magazine gratis af te halen in de bibliotheek

   Het nieuwe BIEB Magazine ligt voor je klaar in de Bibliotheek Veldhoven! Haal ’m snel op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen met diverse winacties.

   1 oktober 2018

   Bekijk details van BIEB Magazine gratis af te halen in de bibliotheek

  Meer nieuws

 • Biebcolumns

  1. De prostituees onder de verhalenvertellers

   Eindelijk is het zo ver. Ik ben weer thuis. Mijn favoriete medewerkster streelt mijn kaft en zet me, zoals altijd, terug op de juiste plaats. Ik voel me opgelaten dat ik er weer ben, weergekeerd na een lange reis.

   30 januari 2019

   Bekijk details van De prostituees onder de verhalenvertellers

  2. Mulisch droeg vast geen onderbroeken

   Mijn zus vindt dat ik te veel fictie lees. Te veel ‘leuke fictie’, om iets specifieker te zijn. Volgens haar zijn er duidelijke gradaties binnen de literatuur en wat ik lees (‘en daardoor schrijf’) bevindt zich onmiskenbaar op de onderste trede.

   28 november 2018

   Bekijk details van Mulisch droeg vast geen onderbroeken

  3. Black-out

   Kwart voor zeven in de ochtend. Mijn wekkerradio gaat af en ik word bruut gewekt door een nummer van Black Sabbath. Snel schakel ik naar een andere frequentie. The Black Eyed Peas komen voorbij, maar daar pas ik voor.

   29 oktober 2018

   Bekijk details van Black-out

  4. Dans de salsa met een paspop

   ‘Verdomme Niels, word nou toch eens volwassen!’ Terwijl zijn vriendin een jurkje past waar ze extreem dik in lijkt, breekt Niels per ongeluk de arm van een paspop.

   26 september 2018

   Bekijk details van Dans de salsa met een paspop

  5. Met het mes tussen de tegels

   Zoals elke woensdagmiddag wandel ik in mijn pauze een rondje door het City Centrum. Banaan etend steek ik het Minneveld over, om vervolgens linksaf te slaan richting de winkels rond het Meiveld.

   29 augustus 2018

   Bekijk details van Met het mes tussen de tegels

  6. LINDA. Magazine moet bloeden

   Het was een nacht die je normaal alleen in films ziet. Ik lag eenzaam in bed, te lezen in het boek 'Boek (256 blz.)' van Robert van Eijden.

   31 juli 2018

   Bekijk details van LINDA. Magazine moet bloeden

  7. Het Hongaarse circus

   Het is een buitengewoon rustige woensdagavond in mei. Een mevrouw rekent haar afgeschreven boek af aan de balie. ‘Mag ik jou iets vragen?’, zegt ze tijdens het zoeken naar een muntje van vijftig cent. ‘Die columns die jij altijd schrijft, is alles wat daarin staat nou waargebeurd?’

   30 mei 2018

   Bekijk details van Het Hongaarse circus

  8. Lieve Nina, kom je snel terug?

   Het is rustig op de jeugdafdeling. Een moeder leest haar dochtertje voor uit 'Ik zie je graag' van Emile Jadoul. Het boek gaat over een poes en een vis, die elkaar bijzonder lief vinden. Wanneer het verhaal is afgelopen, neemt de moeder haar 5-jarige dochtertje op schoot.

   30 april 2018

   Bekijk details van Lieve Nina, kom je snel terug?

  9. Een glimlach van oor tot oor

   Ze lacht haar tanden bloot. Als ik iets uit kon brengen, zou ik nu zeggen dat ze mooi is. Ik klem mijn handen om haar middel, sluit mijn ogen en haal diep adem.

   31 maart 2018

   Bekijk details van Een glimlach van oor tot oor

  Meer biebcolumns

 • Literatuurplein

  1. Shortlist Libris Literatuur Prijs 2019

   De schrijvers Jan van Aken, Johan de Boose, Rob van Essen, Esther Gerritsen, Bregje Hofstede en Ilja Leonard Pfeijffer maken nog kans op het winnen van de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de bijbehorende 50.000 euro. Tijdens de persbijeenkomst maandag in Amsterdam lichtte juryvoorzitter Jet Bussemaker toe dat de juryleden met elkaar meer dan 200 boeken hadden gelezen, waarbij ze moesten kiezen uit een sterk en divers aanbod. Uiteindelijk koos de jury voor zes romans die ‘de wereld in een...

   19 maart 2019

   Bekijk details van Shortlist Libris Literatuur Prijs 2019

  2. Boekenweek 2019

   Vrijdag 22 maart start de 84ste editie van de Boekenweek met het Boekenbal. Dat zal wel weer wat gekrakeel opleveren, maar vast niet zoveel als al eerder de keuze van het thema: 'De moeder de vrouw', naar het gedicht van Martinus Nijhoff - en dat nog wel in combinatie met de keuze voor twee mannelijke auteurs (Murat Isik en Jan Siebelink) voor zowel het Boekenweekgeschenk als het Boekenweekessay! Er barstte een publieke discussie los, en er verscheen zelfs een petitie in NRC en De Morgen van...

   15 maart 2019

   Bekijk details van Boekenweek 2019

  3. Granate Festival 2019

   Granate organiseert vanaf 2019 jaarlijks haar eendaagse festival, waarbij het succesvolle event Reading Gilgamesh als het middagvullend programma het festival versiert. Daarnaast komen de beste en mooiste elementen van Granate's eerdere evenement 'Duizendenéén Film&Poëzie' terug als hoofd- en randprogrammering op 31 maart. Dit jaar sluit Granate zich ook aan bij het Boekenweekthema De Moeder De Vrouw . Programma 31 maart - Ontbijt & film | 9:30 – 11:30 - Dans workshop | 12:00 – 12:45 - Voorstelling...

   14 maart 2019

   Bekijk details van Granate Festival 2019

  4. Zes nominaties voor de Filter Vertaalprijs 2019

   Maar liefst zes vertalingen die verschenen in het afgelopen jaar zijn genomineerd voor de Filter Vertaalprijs 2019. Volgens de jury was 2018 een rijk vertaaljaar: ze nomineerde zes in plaats van vijf vertalingen die alle zeer bijzonder genoemd mogen worden. Op Wereldboekendag op dinsdag 23 april wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Houtzaagmolen De Ster in Utrecht in samenwerking met Het Literatuurhuis. De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000,-. De Filter Vertaalprijs...

   14 maart 2019

   Bekijk details van Zes nominaties voor de Filter Vertaalprijs 2019

  5. Voorjaarstentoonstelling Huis van het Boek

   Huis van het Boek viert dit voorjaar van 22 maart t/m 23 juni 2019 de schoonheid van Art Nouveau-boeken. Centraal staan de boeken die in deze stijl in Nederland zijn gemaakt tussen ca. 1890 tot 1910. De tentoonstelling ‘De Bijzondere Band. Art Nouveau-boeken van Dijsselhof, Lion Cachet en Nieuwenhuis’ stelt het werk van drie pioniers centraal. De tentoonstelling is samengesteld door Freek Heijbroek, oud-conservator Rijksmuseum, en Kasper van Ommen, medewerker Bijzondere Collecties UB Leiden. ...

   13 maart 2019

   Bekijk details van Voorjaarstentoonstelling Huis van het Boek

  6. Tommy Wieringa op Longlist Man Booker International Prize

   Op de longlist van de Man Booker International Prize, de prestigieuze literaire prijs voor niet Engelstalige schrijvers, staat de Engelse vertaling van De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa. De Man Booker International Prize is een jaarlijkse prijs ter bekroning van een in het Verenigd Koninkrijk gepubliceerde Engelse vertaling van een roman of verhalenbundel. De prijs bedraagt 50.000 pond (ruim 58.000 euro) en wordt verdeeld over de auteur en de vertaler. Het komt niet vaak voor dat...

   13 maart 2019

   Bekijk details van Tommy Wieringa op Longlist Man Booker International Prize

  7. Murat Isik wint De Inktaap 2019 met Wees onzichtbaar

   Auteur Murat Isik wint met zijn roman Wees onzichtbaar De Inktaap 2019. Isik, die genomineerd werd voor de literaire jongerenprijs dankzij het winnen van de Libris Literatuur Prijs 2018, nam op 12 maart zijn prijs in ontvangst tijdens de feestelijke slotdag in de Doelen te Rotterdam. Ruim 1.100 juryleden lazen deze editie de genomineerde titels en kozen Isiks boek als winnaar. De Inktaap De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Scholieren van 15 t/m 19 jaar lezen hiervoor...

   12 maart 2019

   Bekijk details van Murat Isik wint De Inktaap 2019 met Wees onzichtbaar

  8. Zes boeken genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2019

   Op 11 maart zijn in het programma Kunststof op NPO radio 1 de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt. De jury, onder voorzitterschap van Noraly Beyer, nomineerde zes boeken uit het volledige aanbod aan kinder- en jeugdboeken dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2018. Welke van de zes boeken bekroond wordt met de 32e Woutertje Pieterse Prijs, wordt op donderdag 11 april 2019 bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Genomineerd zijn:...

   12 maart 2019

   Bekijk details van Zes boeken genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2019

  9. Schatten en schades!

   Nog tot 1 april is in de hal bij de Koninklijke Bibliotheek (KB) de expositie Schatten en schades! te zien. Daarna zal de expositie gaan rondreizen naar verschillende locaties in Nederland. De expositie vertelt het verhaal van het kwetsbare papieren erfgoed dat we door digitalisering beschermen tegen verval. Je komt oog in oog te staan met papierschades, je kunt honderden voorbeelden ontdekken van gedigitaliseerde archieven en collecties en de schoonheid van het papieren erfgoed bewonderen....

   8 maart 2019

   Bekijk details van Schatten en schades!

 • Muziekweb

  1. Curiosa pop: Liedjes over geluk

   20 maart is de jaarlijks terugkerende Internationale Dag van het Geluk, die in 2012 door de Verenigde Naties in het leven werd geroepen en waarop de gelukkigste land ter wereld bekend worden gemaakt. In 2019 staat Nederland op de zesde plek in de top tien van meest gelukkig landen en legt het daarbij af tegen onder meer Noorwegen, Denemarken en IJsland. Muziekweb ging ook op zoek naar het geluk en keek in de collectie welke artiesten met hun muziek een gelukzalig

   21 maart 2019

   Bekijk details van Curiosa pop: Liedjes over geluk

  2. Van Eigen Bodem: Lentekriebels

   Wie kijkt er niet uit naar de lente? Op een enkele hooikoortspatiënt na houdt iedereen van het seizoen waarin alles weer groeit en bloeit. De lente heeft ontelbaar veel muzikanten geïnspireerd om liedjes te maken. Deze aflevering van Van Eigen Bodem zet er een paar op een rijtje.

   21 maart 2019

   Bekijk details van Van Eigen Bodem: Lentekriebels

  3. Basiscollectie klassiek: Bachs Matthäuspassion

   In de laatste weken voor Pasen zal Nederland opnieuw het land zijn met meer uitvoeringen van Bachs Matthäuspassion per district dan waar ook ter wereld. Bachs passiemuziek is echter te groot voor één uitvoeringstraditie. Muziekweb besteedt daarom niet alleen aandacht aan de grote namen van nu, maar ook aan het oude goud. Muziekweb heeft eerder een speciale tijdlijn gepubliceerd met een overzicht van de meest legendarische uitvoeringen.

   19 maart 2019

   Bekijk details van Basiscollectie klassiek: Bachs Matthäuspassion

  4. Curiosa pop: Liedjes over slapen

   Het is op 15 maart 2019 Internationale Dag van de Slaap. Een goede nachtrust draagt bij aan een gezonde leefstijl. Maar wat nou als je niet kunt slapen? Omdat je een gebroken hart hebt bijvoorbeeld. Of omdat je buren weer eens ruzie aan het maken zijn. Hoe verhelp je zoiets? Neem je een slaaptheetje? Of zet je misschien kalmerende muziek aan als je naar bed gaat? Muziekweb neemt je mee naar dromenland en doet een graai in de collectie naar liedjes die over slapen of

   14 maart 2019

   Bekijk details van Curiosa pop: Liedjes over slapen

 • NOS

  1. Overheid stapt in aardwarmteprojecten

   De overheid gaat financieel deelnemen in projecten om aardwarmte te winnen voor de verwarming van huizen en gebouwen. Het kabinet wil de komende jaren beginnen met woonwijken van het gas af halen en aardwarmte of geothermie is dan één van de belangrijke alternatieven, schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer. Energiebeheer Nederland (EBN), dat nu ook al deelneemt in alle olie- en gaswinningsprojecten in Nederland, zal daarom namens de overheid in...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Overheid stapt in aardwarmteprojecten

  2. Heeft FvD wel genoeg kandidaten? 'Het mag geen rondtrekkend circus worden'

   Het succes van Forum voor Democratie kan de partij ook meteen een probleem opleveren. In een aantal provincies staan niet genoeg kandidaten op de lijst om alle zetels te vullen van de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. Zo moet de partij in Flevoland 8 Statenleden aanleveren, maar staan er maar 7 kandidaten op de lijst die in de provincie wonen. De overige 3 kandidaten op de lijst wonen in Noord-Holland en zijn ook in die provincie gekozen, schrijft Omroep Flevoland. Bovendien...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Heeft FvD wel genoeg kandidaten? 'Het mag geen rondtrekkend circus worden'

  3. Uitslagen waterschapsverkiezingen druppelen binnen

   Nu de meeste stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn geteld, richten de stembureaus zich op het tellen van de stemmen voor de waterschapsverkiezingen. In elke gemeente had de uitslag van de Statenverkiezingen een hogere prioriteit, dus die stemmen zijn eerst geteld. De Unie van Waterschappen komt om 16.00 uur vanmiddag met het landelijke beeld van de waterschapsverkiezingen. Maar veel waterschappen brengen de voorlopige uitslagen in hun regio al naar buiten zodra die bekend zijn. Zo...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Uitslagen waterschapsverkiezingen druppelen binnen

  4. Explosie in chemische fabriek China, aardbeving van 3.0 gemeten

   In China is een zware explosie geweest in een chemische fabriek in de oostelijk gelegen stad Yancheng, zo'n 300 kilometer boven Shanghai. Volgens Chinese media zou er benzeen zijn ontploft. De explosie was tot ver in de omgeving te voelen en veroorzaakte waarschijnlijk een beving met een kracht van 3.0. Het incident gebeurde rond 14.00 uur lokale tijd. Over de oorzaak is nog niets bekend. De hulpdiensten zijn druk bezig met het bestrijden van de brand, er zijn nog geen officiële mededelingen gedaan...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Explosie in chemische fabriek China, aardbeving van 3.0 gemeten

  5. OM: Verdachte aanslag Utrecht handelde vermoedelijk alleen

   De man die verdacht wordt van de aanslag in Utrecht handelde alleen, concludeert het Openbaar Ministerie na onderzoek van de politie. Er zijn volgens justitie geen aanwijzingen dat hij hulp had van anderen toen hij drie mensen doodschoot in de tram. Het Openbaar Ministerie gaat er nog steeds vanuit dat Gökmen T. de man is die maandag in Utrecht drie mensen doodschoot. De autoriteiten concluderen dat hij de slachtoffers niet kende. Een woordvoerder laat weten dat T. psychologisch wordt onderzocht....

   21 maart 2019

   Bekijk details van OM: Verdachte aanslag Utrecht handelde vermoedelijk alleen

  6. Triodos Bank op vingers getikt voor gebrekkige witwascontrole

   Triodos Bank laat steken vallen als het gaat om de controle van klanten op witwassen en terrorisme. De bank is door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) op de vingers getikt. Concrete problemen zijn niet aan het licht gekomen. Triodos Bank presenteerde vandaag de jaarcijfers en maakte zelf melding van de aanwijzing om zijn klantonderzoeksprocessen en processen voor het monitoren van klanttransacties te verbeteren. "De sector staat voor serieuze uitdagingen bij het vervullen van de poortwachtersrol",...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Triodos Bank op vingers getikt voor gebrekkige witwascontrole

  7. Gasten bespioneerd in tientallen Zuid-Koreaanse hotels

   In Zuid-Korea zijn vier mannen opgepakt die meer dan 1600 hotelgasten hadden bespioneerd met verborgen camera's. Beelden van stelletjes die seks met elkaar hadden, werden tegen betaling gestreamd op een website. De verdachten verdienden daar zo'n 5000 euro mee. De mannen hadden spionagecamera's verstopt in dertig hotels en motels door heel het land. Dat deden ze vaak op plekken tegenover het bed: de cameraatjes zaten verstopt in houders voor föhns, televisiekastjes en wandcontactdozen. Een woordvoerder...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Gasten bespioneerd in tientallen Zuid-Koreaanse hotels

  8. Jetten: Forum heeft zichzelf uitgesloten van samenwerking

   In Den Haag zijn of komen de fracties in de Tweede Kamer bij elkaar om op de verkiezingen terug te blikken. Bij de Statenverkiezingen van gisteren is Forum voor Democratie de grootste partij geworden en het ziet ernaar uit dat Forum en de VVD in de Eerste Kamer allebei 12 zetels halen. De coalitie is haar meerderheid in de senaat kwijt en zal voor haar plannen ook steun van een of meer andere partijen nodig hebben. Fractievoorzitter Jetten van regeringspartij D66 vindt dat Forum zichzelf heeft uitgesloten...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Jetten: Forum heeft zichzelf uitgesloten van samenwerking

  9. Nederlandse VAR-baas over 'toptransfer' naar FIFA: 'Ik ben geen onbekende'

   Een toptransfer diende zich woensdag aan voor Mike van der Roest. De projectleider van de VAR bij de KNVB stapt over van de Nederlandse voetbalbond naar wereldvoetbalbond FIFA en wordt daar verantwoordelijk voor 'alles' wat te maken heeft met de Video Assistant Referee. "Wat 'alles' dan betekent? Poe!", Van der Roest lacht om de vraag. "Je kunt het ook omdraaien: wat níet? Van het gebruik van technologie en het opleiden van videoscheidsrechters, tot de afweging wat je niet en wel op televisie laat...

   21 maart 2019

   Bekijk details van Nederlandse VAR-baas over 'toptransfer' naar FIFA: 'Ik ben geen onbekende'

Literair Café Veldhoven

Literair Café Veldhoven is een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven. Locatie is Museum 't Oude Slot. Onze gasten in 2019 zijn:

 • E-books lenen bij de Bibliotheek

  Bibliotheekleden hebben de keuze uit ruim 15.000 e-books. Je kunt ze lenen en lezen op je pc, e-reader, smartphone of tablet. 

 • De app voor luisterboeken

  Lekker luisteren naar boeken en hoorcolleges, dat kan met de app LuisterBieb! Er zijn premium luisterboeken voor bibliotheekleden en gratis luisterboeken voor niet-leden.

 • 45.000 gesproken boeken

  Heb je een leesbeperking en ben je lid van de bieb? Dan heb je toegang tot de Passend Lezen-collectie, in totaal 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. 

Boekenweek 2019

De Boekenweek staat dit jaar in het teken van de moeder, de vrouw. Jan Siebelink schrijft het Boekenweekgeschenk. Laat je verrassen en inspireren door onze Boekenweek-activiteiten!

boekenweek

Openingstijden

 • Maandag: 10.30-17.30 uur
 • Dinsdag: 10.30-20.00 uur 
 • Woensdag: 10.30-17.30 uur
 • Donderdag: 10.30-20.00 uur
 • Vrijdag: 10.30-20.00 uur
 • Zaterdag: 10.30-15.30 uur
 • Zondag: gesloten

Word lid van de bibliotheek

Bibliotheekleden hebben veel streepjes voor:

 • Gratis lenen boeken & tijdschriften
 • Gratis computerwerkplek in de bieb
 • Gratis e-books lenen
 • Gratis online cursussen volgen
 • Korting op bibliotheekactiviteiten
 • En nog veel meer...

Redenen genoeg om vandaag nog een bibliotheekpas aan te vragen! 

Op de hoogte blijven?

Elke maand verstuurt de Bibliotheek Veldhoven een nieuwsbrief met nieuws, tips en acties van de Bibliotheek en VVV Veldhoven! Wil je de nieuwsbrief automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in!