Write for Rights

8 december 2020, van 10:30 tot 16:00

Kosten: Gratis

Brieven schrijven tegen onrecht, dat kan op dinsdag 8 december in de Bibliotheek Veldhoven.

Onder de naam 'Write for Rights' houdt Amnestygroep Veldhoven een schrijfmarathon in de bieb. Bezoekers kunnen brieven schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan. Bijvoorbeeld omdat ze zijn gemarteld om wat ze geloven, worden gediscrimineerd om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Schrijfactie

Tijdens de schrijfactie wordt aandacht gevraagd voor 10 mensenrechtenactivisten, onder wie Idris Khattak uit Pakistan. In Pakistan ontvoeren de autoriteiten geregeld verdedigers van mensenrechten om hen het zwijgen op te leggen.

Idris Khattak deed onderzoek naar deze gedwongen verdwijningen. In 2019 verdween hij zélf. Uiteindelijk gaven de autoriteiten toe dat ze hem gevangen houden maar ze zeggen nog steeds niet waar hij precies zit. Zijn familie vreest dat Idris wordt beschuldigd van spionage. Daarvoor kan hij een gevangenisstraf van 14 jaar krijgen, of zelfs de doodstraf.

Iedereen is van harte welkom om mee te schrijven. Entree is gratis en aanmelden niet nodig. De schrijfactie zal plaatsvinden op de eerste etage van de bibliotheek, uiteraard binnen de dan geldende coronaregels van het RIVM. Zo wordt er gewerkt met eenpersoons schrijfpakketjes met daarin alle benodigdheden om de brieven te schrijven.