Digisterker

Steeds meer zaken kun je digitaal, via de computer, regelen. Ook de overheid gaat digitaal. Iedereen die ertoe in staat is, moet in de toekomst met digitale communicatie uit de voeten kunnen. Ben je er klaar voor? Het is tijd voor actie als je deze vraag met nee beantwoordt.

Organisaties en bedrijven willen voortaan digitaal contact met u opnemen; ze sturen liever geen brieven meer over de post. Een goed actueel voorbeeld daarvan is de belastingdienst. Steeds meer organisaties gaan dit voorbeeld volgen. 

Digitaal sterker

Digisterker is een project om mensen via voorlichting en cursussen digitaal sterker te maken. Durf of kun je nog geen gebruik maken van een computer en internet? Dan is het project Digisterker voor jou interessant.

Cursussen

De onderstaande cursussen  worden door SeniorWeb Veldhoven gegeven in de Bibliotheek Veldhoven (instructieruimte 1e etage, via trap of lift bereikbaar). De cursussen zijn toegankelijk voor volwassenen van alle leeftijden.

Digisterker cursus
Tijdens deze cursus leer je hoe je via het internet veilig met overheidsinstellingen kunt communiceren. Je werkt daarbij op onze desktop PC (losse kast en losse monitor), of op je eigen laptop, iPad of andere tablet. Deze cursus van 4 lessen kost € 30 (inclusief lesboek). Er wordt wel van je verwacht dat je al met jouw digitale apparaat, e-mail en internet kunt omgaan.

Beginnerscursus
Heb je nog geen ervaring met computers of tablets, volg dan eerst de voor dat apparaat bedoelde beginnerscursus. De duur en de prijs is afhankelijk van het digitale apparaat. Meer informatie: www.seniorwebveldhoven.nl

Inschrijven

Inschrijven kan telefonisch bij de cursistenadministrator: 040-255 36 23 of via de website van SeniorWeb.

Over Digisterker

Digisterker is een landelijk initiatief, gesteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Het project wordt in Veldhoven samen uitgevoerd door de Bibliotheek, de Seniorenraad, SeniorWeb en de gemeente Veldhoven.