Digisterker

Steeds meer zaken kunt u digitaal, via de computer, regelen. Ook de overheid gaat digitaal. Iedereen die ertoe in staat is, moet in de toekomst met digitale communicatie uit de voeten kunnen. Bent u er klaar voor? Het is tijd voor actie als u deze vraag met nee beantwoordt.

Organisaties en bedrijven willen voortaan digitaal contact met u opnemen; ze sturen liever geen brieven meer over de post. Een goed actueel voorbeeld daarvan is de belastingdienst. Steeds meer organisaties gaan dit voorbeeld volgen. 

Digitaal sterker

Digisterker is een project om u via voorlichting en cursussen digitaal sterker te maken. Durft of kunt u nog geen gebruik maken van een computer en internet? Dan is het project Digisterker voor u interessant.

Cursussen

De onderstaande cursussen  worden door SeniorWeb Veldhoven gegeven in de Bibliotheek Veldhoven (instructieruimte 1e etage, via trap of lift bereikbaar). De cursussen zijn toegankelijk voor volwassenen van alle leeftijden.

Digisterker cursus
Tijdens deze cursus leert u hoe u via het internet veilig met overheidsinstellingen kunt communiceren. U werkt daarbij op onze desktop PC (losse kast en losse monitor), of op uw eigen laptop, iPad of andere tablet. Deze cursus van 4 lessen kost € 30 (inclusief lesboek). Er wordt wel van u verwacht dat u al met uw digitale apparaat, e-mail en internet kunt omgaan.

Beginnerscursus
Heeft u nog geen ervaring met computers of tablets, volg u dan eerst de voor dat apparaat bedoelde beginnerscursus. De duur en de prijs is afhankelijk van het digitale apparaat. Detail informatie vindt u in de brochure van SeniorWeb Veldhoven, die in de bibliotheek voor u klaar ligt. Of u kunt de website www.seniorwebveldhoven.nl bezoeken.

Inschrijven

U kunt zich telefonisch laten inschrijven bij de cursistenadministrator, telefoon 040-2553623 of via de website van SeniorWeb.

Over Digisterker

Digisterker is een landelijk initiatief, gesteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Het project wordt in Veldhoven samen uitgevoerd door de Bibliotheek, de Seniorenraad, SeniorWeb en de gemeente Veldhoven.