Digisterker

Steeds meer zaken kun je online regelen. Ook de overheid gaat digitaal. Iedereen moet in de toekomst met digitale communicatie uit de voeten kunnen. Ben jij er klaar voor? Als je deze vraag met nee beantwoordt is het tijd voor actie!

Organisaties en bedrijven willen voortaan digitaal contact met je opnemen; ze sturen liever geen brieven meer over de post. Een bekend voorbeeld daarvan is de belastingdienst. Steeds meer organisaties gaan dit voorbeeld volgen. 

Digitaal sterker

Digisterker is een project om mensen via voorlichting en cursussen digitaal sterker te maken. Durf of kun je nog geen gebruik maken van een computer en internet? Dan is het project Digisterker voor jou interessant.

Activiteiten

De onderstaande activiteiten worden door SeniorWeb Veldhoven gehouden in de Bibliotheek Veldhoven en zijn toegankelijk voor volwassenen van alle leeftijden.

Digisterker | Werken met de digitale overheid
Tijdens deze workshop leer je hoe je via het internet veilig met overheidsinstellingen kunt communiceren. Belangrijk onderdeel is het inloggen door middel van een DigiD, een uniek digitaal paspoort. Je krijgt in deze workshop ruimschoots de gelegenheid om hiermee te oefenen. De workshop van 2 lessen kost € 15,-. Basiskennis computergebruik is vereist. Heb je nog geen ervaring met computers of tablets, volg dan eerst een beginnerscursus.

Vragenuren
De digitale overheid komt ook aan bod tijdens de vragenuren in de Bibliotheek. Op deze middagen zijn specialisten van SeniorWeb Veldhoven aanwezig op vier verschillende gebieden: Android, iPhone, iPad, Digitale Overheid, Foto. De toegangsprijs voor een sessie bedraagt € 5,-. Aanmelden vooraf is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. Kijk op de website van Seniorweb Veldhoven voor de data.

Aanmelden
Voor aanmelden of meer informatie kun je bellen met de cursistenadministratie: 040 - 255 36 23 of ga naar de website van SeniorWeb Veldhoven.

Meer informatie en inschrijven

Open de brochure 'Digisterke verhalen'

Over Digisterker

Digisterker is een landelijk initiatief, gesteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Het project wordt in Veldhoven samen uitgevoerd door de Bibliotheek, de Seniorenraad, SeniorWeb en de Gemeente Veldhoven.