Workshop trommelen

20 augustus 2022, van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gildehoofdman Harm Tiersma leert kinderen om op een gildetrom te roffelen. Eerst oefenen op een paar plankjes… En dan het echte werk!

Onder de naam ‘Veldhoven in Beeld’ presenteert de Bibliotheek Veldhoven elke vier maanden een nieuw thema op het grote aanraakscherm en bijpassende activiteiten. De maanden mei t/m augustus staan in het teken van de rijke historie van de gilden in Veldhoven.

Eén van de activiteiten is een workshop trommelen voor de jeugd door het Gilde Sint Lambertus uit Meerveldhoven.

Praktische informatie

  • Geschikt voor kinderen vanaf 4 tot ca. 9 jaar.
  • (Groot)ouders zijn uiteraard ook welkom om een kijkje te nemen.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden om verzekerd te zijn van een plekje!

Over Gilde Sint Lambertus Meerveldhoven

Het Sint Lambertus Gilde uit Meerveldhoven is opgericht in 1886 en is met zijn 136 jaar het jongste Gilde van Kring Kempenland. Het Gilde bestaat uit zo’n 25 deelnemers, zowel mannen als vrouwen. Het gilde schiet om de drie jaar voor een koning. Verder neemt het St Lambertus gilde ieder jaar deel aan een of meerdere kringgildedagen, waarin samen met andere gildes uit de regio een optocht gehouden wordt, en waarna de gildebroeders onderling allerlei wedstrijden houden. Zo zijn er wedstrijden in trommelen, vendelen, kruisboogschieten en geweerschieten.

Om aan deze wedstrijden mee te kunnen doen wordt er door de gildebroeders regelmatig geoefend in het kruisboogschieten op het eigen schietterrein.
Ook neemt het Sint Lambertus Gilde deel aan allerlei kerkelijke en gemeentelijke activiteiten, zoals het afsluiten van de Meimaand en het opluisteren van de lichtprocessie in de kerk, maar ook het inhuldigen van een nieuwe burgemeester.