Schrijfworkshop: Beeld en verhaal

15 september 2018, van 11:00 tot 13:00

Kosten: Gratis, aanmelden

Schrijf je in je vrije tijd of voor je werk? Schrijver Sander Bakx (Bakkes) en kunstenaar Remy Neumann (Kakmann) geven een gratis schrijfworkshop rondom zintuiglijke ervaringen zodat je tekst nog meer tot leven komt.

De workshop Beeld en verhaal is bedoeld om mensen te stimuleren vanuit de vijf zintuigen te werken bij het schrijven van teksten. Het is een workshop waarin je allereerst meer bewust wordt van de individuele zintuigen en je waarnemen dus wordt vergroot.

Daarnaast leer je ook om deze waarnemingen te verwoorden. Meestal betekent het niet om een zo groot mogelijk woordenschat aan te leren maar om te verbeelden wat je hoort of proeft in een verhaal. Geblinddoekt gaan we in deze eerste workshop horen en proeven. We maken aantekeningen en vervolgens werken we onze bevindingen uit tot twee korte verhalen.

Entree is gratis na aanmelding, dit kan via het bestellen van een gratis ticket.

KennisMakers

Heb je een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend zou kunnen zijn? Oftewel, ben jij een KennisMaker? Dan kun je, net zoals Sander en Remy, samen met de bibliotheek jouw kennis delen met anderen.

Over Sander Bakx

Sander Bakx, docent, vader, man, heeft in het schrijven zijn medium gevonden om mensen deelgenoot te maken van zijn angsten. In maart 2018 verscheen zijn roman 'De Rode Admiraal'. Insecten en religie, wetenschappers en technologie zijn allemaal ongrijpbaar. Als hij denkt te snappen hoe de wereld in elkaar zit, dan ontsnapt er ergens weer een insect en is de wereld raadselachtiger dan daarvoor. Eng en onvoorspelbaar. De natuur zorgt voor nieuw leven. De grootste vijand daarvan is de denkende, onderzoekende, vragende mens. Iedere beantwoorde vraag leidt tot nog meer vragen. De antwoorden komen pas, meent Sander, zodra we stoppen met vragen stellen.

Over Remy Neumann

In de schilderijen van Remy Neumann speelt transformatie een grote rol. Thema’s als de cyclus van het leven en verschillende vormen van groei en verval komen overal in zijn werk terug. Vaak overlappen deze processen elkaar, denk aan maden die zich een weg vreten door een rottend kadaver. De absurditeit van het leven is het beste zichtbaar in situaties van leven op dood.

Illustratie: Klaas Kaas door Remy Neumann.