KennisMakers: Verlaag je stress met EFT

21 juni 2022, van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sandra Bijl leert je een simpele techniek om stress aan te pakken.

Sandra vertelt wat stress is en vooral wat het doet in je lichaam. Wat gebeurt er eigenlijk wanneer we er niets mee doen? Ze vertelt over de effecten van stress op de korte en lange termijn. En waar komt stress eigenlijk vandaan? Waarom heeft de één wel stress en de ander totaal niet terwijl de situatie hetzelfde is? En hoe zit dat dan met een trauma? Sandra geeft daarbij inzicht in hoe wij zelf in elkaar steken en hoe ingewikkeld dat eigenlijk is.

De techniek EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) is zo’n 5.000 jaar geleden ontdekt en gebaseerd op het Chinese meridiaansysteem dat door ons lichaam heen loopt. Dit systeem wordt door kloppen op bepaalde punten weer in balans gebracht. EFT respecteert de herinnering en adresseert wat daadwerkelijk het probleem is, namelijk een verstoord energiesysteem in het lichaam. Tapping is als het ware acupunctuur zonder naalden. EFT geeft weinig emotioneel leed en is daarom betrekkelijk pijnvrij. Het geeft lichamelijke en emotionele verbeteringen, je krijgt meer rust en balans en je energie gaat weer stromen. EFT is één van de belangrijkste technieken van Power Tapping die Sandra gebruikt.

Voor wie?

Heb je regelmatig last van stress, dan kun je baat hebben bij het toepassen van EFT. Je kunt EFT ook voor andere negatieve emoties toepassen, zoals trauma’s, angsten, rouw of lichamelijke klachten. Tijdens de workshop ga je de techniek leren en zelf ervaren wat het voor jou doet. 

Praktische informatie

Deelname is gratis, je dient je wel van tevoren aan te melden.