CityFest - Puur Cultuur: zaterdag

24 september 2022, van 13:00 tot 17:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Na drie jaar is het eindelijk weer zover: CityFest in Veldhoven! Dit gratis toegankelijke festival biedt culturele en muzikale optredens voor jong en oud. Ook de bieb bruist weer van de activiteiten!

Op diverse locaties in het Citycentrum en bij de culturele partners Art4U, de Bibliotheek Veldhoven, Museum 't Oude Slot en Theater de Schalm genieten bezoekers van (muziek)optredens, theater en andere activiteiten.

Openingstijden de Bibliotheek Veldhoven:

  • Zaterdag 24 september: 10.30-17.00 uur (activiteiten van 13.00-17.00 uur)
  • Zondag 25 september: 13.00-17.00 uur (activiteiten van 13.00-17.00 uur)

De Bibliotheekactiviteiten op zaterdag:

Doe-het-selfiebox

13.00-17.00 uur | alle leeftijden
Een unieke ervaring voor alle selfiekings en -queens én boekenliefhebbers: ga op de foto met je favoriete boek(en) in ons waanzinnig leuke fotohokje!
Kies je favoriete boek(en) uit, voeg er eventueel nog wat verkleedspullen aan toe en stap achter het gordijn van het fotohokje. Met een tik op het touchscreen laat je weten dat je er klaar voor bent. Het fotohokje telt af: 3,2,1 … en maakt dan automatisch een foto. Na drie foto’s rollen er automatisch twee printjes van je selfie naar buiten.  

Technische doe-activiteiten

13.00-17.00 uur | alle leeftijden
Met techniek kun je gave dingen maken! Schuif aan bij de technische doe-activiteiten, georganiseerd door hightechbedrijf ASML. Zo kun je onder meer mooie dingen maken met 3D-pennen, de wereld bekijken door een omkeerbril, leren programmeren met de Beebot en zelf electronica maken met Spektro.

Literaire Bingoshow

3x tussen 13.30-17.00 uur | alle leeftijden
Uniek in Veldhoven en de rest van de wereld: de Literaire Bingoshow! Met behulp van een klassieke bingomolen en de nodige hoeveelheid improvisatietheater test bingomaster Mark jouw kennis van boeken en schrijvers uit. Een ludieke variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel. Wie weet rolt Gerard Reve wel uit de molen en ga je naar huis met een literaire citruspers!
Meld je op tijd voor een gratis bingokaart want vol is vol.
De Literaire Bingoshow duurt 30 minuten en start om 13.30, 15.00 & 16.30 uur.

Verhalen van Annie

2x tussen 14.15-16.15 uur | peuters & kleuters
Annie Mulder van Verhalen van Annie en Judie Jochemsen zijn dol op het vertellen en uitbeelden van verhalen en maken daarvan een interactief feestje voor jong en oud. Kom kijken, luisteren en vooral meedoen!

14.15-14.45 uur: Kareltje Kat door Annie
De allerbeste vrienden Piet en Kareltje Kat maken iedereen blij op het plein met hun mooie muziek. Samen zijn ze een superstel, totdat ze elkaar uit het oog verliezen. Maar muziek maken in je eentje is helemaal niet zo leuk als samen. Kom kijken hoe Kareltje Kat zijn baasje gaat zoeken en luister mee hoe dat klinkt op het gezellige plein in de stad. En hopelijk zing jij ook mee!

15.45-16.15 uur: Ganzelot gaat naar de markt door Annie en Judie
Ganzelot en zijn zussen tellen de dagen af totdat ze naar het zuiden op vakantie kunnen. Het is al bijna herfst! Als de eitjes verkocht zijn op de markt is het zover. De koffers zijn gepakt en de zussen hebben er reuzeveel zin in. Wat denken jullie? Is Ganzelot snel terug van de markt met het geld voor ijsjes en de allerlekkerste sorbetten en pizza’s op terrasjes? Kom ook kijken en luisteren naar Annie en Judie. Ook al is de vakantie net voorbij, je krijgt er meteen weer zin in!

Blikkie de voorleesbus

13.00-17.00 uur | alle leeftijden
Blikkie is een bijzondere bus boordevol leesvoer. In deze oldtimer genieten kinderen tijdens het Cityfest-weekend van de mooiste voorleesverhalen. Stap binnen en laat je verrassen.

 

Grimeren

13.00-16.30 uur | alle leeftijden
Ga lekker op de grimestoel zitten en laat je verrassen door de vrolijke dames Jetje en Thecla. Zij toveren jou in een mum van tijd om tot jouw favoriete boek- of sprookjesfiguur: een mooie prinses, stoere ridder, Dolfje Weerwolfje, Muis, Kikker, Superman of iets héél anders: jij mag het zeggen!

Scouting Were Di

13.00-17.00 uur | alle leeftijden
Op het Minneveld voor de bieb trakteren de scoutingleden je op allerlei leuke activiteiten. Kom kijken en meedoen!

Bekijk de Bibliotheekactiviteiten op zondag

Ga naar de CityFest website