BoekStartdag: Lezen & Liedjes

31 mei 2024, van 11:00 tot 12:15 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Ter ere van de landelijke BoekStartdag gaat Elja Smeets van Muziek Fantastique muzikaal voorlezen en muziekplezier maken met de allerkleinsten (0 tot 4 jaar). Schuif gezellig aan en doe mee!

Muziek, voorlezen en bewegen

Samen met je kindje geniet je van een muzikaal voorgelezen prentenboek tijdens de workshop 'Lezen & Liedjes'. Elja Smeets van Muziek Fantastique voegt muziek toe aan het verhaal van een prentenboek. Door deze leuke, muzikale elementen worden jullie helemaal meegenomen in het verhaal.

Na het voorlezen gaat het muziekplezier nog even door in het thema van het verhaal: klanken, geluid en muziek maken met je stem en lichaam, alledaags materiaal en/of eenvoudige instrumenten. Ook gaan we lekker bewegen op muziek. Plezier staat steeds voorop, want vanuit plezier ontstaat een optimale groei-, speel- en leeromgeving voor kinderen!

In de workshops van vrijdag 31 mei staat één van de prachtige boeken van Lucy Cousins (ook bekend van de boekenserie over Muis) centraal: Spet, spat, Eendje! Er zijn twee workshopgroepen:

  • Vrijdag 31 mei, 11.00-11.30 uur voor kinderen van 0 tot 2 jaar
  • Vrijdag 31 mei, 11.45-12.15 uur voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Praktische informatie

  • Deelname is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van gratis tickets via onderstaande knop. 
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal deelnemers (bijv. 2 volwassenen + 1 kind = 3 tickets).

Aanmelden 0 tot 2 jaar

Aanmelden 2 tot 4 jaar

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Meer informatie

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.

Meer informatie