Baby-ochtend: Boekjes & Brabbels

13 oktober 2022, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Leuke én leerzame bijeenkomst voor baby's en dreumesen (0 tot 18 maanden) met elke drie maanden een ander thema.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Brabbels voor de allerkleinsten (0 tot 18 maanden) en Boekjes & Babbels voor de iets oudere kinderen (ca. 1,5 tot 4 jaar).

Boekjes & Brabbels bestaat uit een leuke (voor)leesactiviteit door een lees- en mediaconsulent van de bieb en ook een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau is aanwezig met opvoedkundige informatie en om al je vragen aan te stellen.

• Boekjes & Brabbels is bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 maanden en hun (groot)ouders.
  • Voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar is er Boekjes & Babbels.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop.
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.