Baby-ochtend: Van liggen naar lopen

11 april 2024, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leuke én leerzame bijeenkomst voor baby's en hun (groot)ouders/verzorgers. Deze keer gaat het over de motorische ontwikkeling van jonge kinderen: van liggen naar lopen!

Bewegen

Deze ochtend gaat over de beweging van jouw baby. Elk kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen tempo. Wanneer stimuleer je je kind en wanneer niet? Anne-Marie van het consultatiebureau geeft uitleg over de motorische ontwikkeling van jonge kinderen en beantwoordt alle vragen. Hoe kun je je kindje uitdagen om te bewegen? Monique geeft tips over hoe boekjes kunnen bijdragen aan deze ontwikkeling.

Over de baby-ochtend

De baby-ochtend is tweemaandelijks in de bieb en bestaat uit een leuke (voor)leesactiviteit door een lees- en mediaconsulent van de bieb. Ook een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau is aanwezig met opvoedkundige informatie en om al je vragen aan te stellen. En regelmatig schuiven speciale gasten aan!

Praktische informatie

  • De baby-ochtend is bedoeld voor baby's (0 tot ca. 18 maanden) en hun (groot)ouders/verzorgers.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van gratis tickets via onderstaande knop. 
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Aanmelden

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Meer informatie

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.

Meer informatie