De Nationale Voorleesdagen 2021

20 januari 2021 t/m 30 januari 2021

Van 20 t/m 30 januari worden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen gehouden. Dat betekent tien dagen lang voorleesfeest op (of online vanuit) kinderdagverblijven, scholen, boekwinkels en bibliotheken.

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Online voorleesavondje

Kinderen en (groot)ouders kunnen op woensdag 20 en dinsdag 26 januari gezellig aanschuiven bij het online voorleesavondje.
Uiteraard in hun mooiste pyjama!

KennisMakers online: Boekgesprekjes

Hoe kunnen prentenboeken ervoor zorgen dat kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten? Christel Lubse (kinder- en ontspanningscoach) en Manon Arts (specialist talentbenutting) geven op donderdag 28 januari informatie en tips.

Verder brengen onze lees- en mediaconsulenten - fysiek of online - een voorleesbezoek aan diverse Veldhovense kinderopvanginstellingen, peuterspeelzalen en kleutergroepen.

Prentenboek van het Jaar

Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer), is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021.

Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Lees Coco kan het! voor en je zult merken dat je samen spontaan een lach op je gezicht krijgt. De illustraties laten veel emoties zien en zijn sfeervol, daarnaast wordt de tegenstelling tussen falen en slagen heel mooi weergegeven. Elke bladzijde kent speciale details, zoals een insect in de boom. Een prentenboek om voor te lezen aan peuters en kleuters, zonder dat het kinderachtig is. Coco kan het! is een boek dat herkenbaar is voor iedereen, groot en klein, ieder op zijn of haar eigen niveau.

Samen met Coco kan het! zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die de Prentenboek TopTien vormen:

Prentenboek TopTien