Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren


VoorleesExpress

Naar VoorleesExpress

De VoorleesExpress geeft kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht. Vrijwilligers lezen een half jaar lang wekelijks voor bij gezinnen thuis.

Naar VoorleesExpress

Boekjes & B(r)abbels

Naar Boekjes & Babbels

Voor de allerkleinsten biedt de Bibliotheek Veldhoven regelmatig leuke activiteiten, zoals Boekjes & Brabbels voor 0- tot 1,5-jarigen en Boekjes & Babbels voor 1,5- tot 4-jarigen. Luister naar het voorlezen, laat je inspireren, ontmoet andere (groot)ouders en stel je vragen aan een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Bekijk alle komende activiteiten voor 0- tot 6-jarigen

Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart.nl

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes