Klik & Tik

Internet wordt steeds belangrijker. Een reis boeken, informatie vinden van de overheid, belastingaangifte doen, je bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal via internet. Maar wat als je dat moeilijk vindt?

Het DigiTaalhuis biedt hulp met Klik & Tik. Deze cursus helpt je om beter gebruik te maken van de computer en het internet. Klik & Tik is een oefenprogramma dat je thuis, achter je eigen pc kunt doen. Maar je kunt de cursus ook in de bibliotheek volgen, met begeleiding van deskundige vrijwilligers. Klik & Tik bestaat uit drie delen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen:

Deel 1: De basis
Wil je meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is deze training iets voor jou. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt, daarna kun je zelf oefenen.

Deel 2: Het internet op
Dit onderdeel helpt je de weg te vinden op het internet. Je gaat aan de slag met websites bekijken, zoeken met een zoekmachine, formulieren invullen, e-mailen en downloaden.

Deel 3: Samen op ‘t web
In deze module leer je hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. En maak je kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Heb je alle oefeningen gemaakt, dan begrijp je sociale media beter. Je kunt een profiel aanmaken en zelf berichten, foto’s en video’s plaatsen.

Aanmelden

Het DigiTaalhuis biedt drie keer per jaar een cursus Klik & Tik aan. Een cursus bestaat uit zes lessen op donderdag van 13.00 tot 14.30 uur.

Wil je meedoen met Klik & Tik? Meld je dan aan tijdens de spreekuren van het DigiTaalhuis.
Bellen kan ook: 06 - 24 13 64 67.

De vrijwilligers van de spreekuren kunnen je vertellen wanneer er plaats is in de cursus.

Zelf oefenen

Zelf thuis aan de slag? Probeer de digitale trainingen van Oefenen.nl: