Klik & Tik

Internet wordt steeds belangrijker. Een reis boeken, informatie vinden van de overheid, belastingaangifte doen, je bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal via internet. Maar wat als je dat moeilijk vindt?

Het DigiTaalhuis biedt hulp met Klik & Tik. Deze cursus helpt je om beter gebruik te maken van de computer en het internet. Klik & Tik is een oefenprogramma dat je thuis, achter je eigen pc kunt doen. Maar je kunt de cursus ook in de bibliotheek volgen, met begeleiding van deskundige vrijwilligers. Klik & Tik bestaat uit een aantal delen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen:

Klik & Tik. De start
Er wordt steeds meer via de computer of op internet geregeld. Dan is het fijn als iemand je eenvoudig uitlegt hoe de computer werkt. Je leert de computer aan- en uitzetten, omgaan met een muis, naar internet gaan en websites zoeken.

Klik & Tik. De basis
Hoe zet je en computer aan? Hoe kun je typen, een e-mail versturen en iets kopen op internet? Je leert de basishandelingen op de computer. Zoals een toetsenbord gebruiken en de basis voor e-mailen en internetten.

Klik & Tik. Het internet op
In dit onderdeel maak je kennis met verschillende leuke en handige websites. Je leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt, zoals online je reis plannen, iets kopen of verkopen, internetbankieren of post lezen van MijnOverheid.

Klik & Tik. Samen op ‘t web
Wat is sociale media, wat kun je er mee doen en hoe gebruik je die? Hier krijg je uitleg over de belangrijkste sociale media. Je oefent met Facebook, Skype, WhatsApp, Instagram, LinkedIn en YouTube. Je leert hoe je sociale media gebruikt.

Aanmelden

Het DigiTaalhuis biedt meerdere keren per jaar een cursus Klik & Tik aan. Een cursus bestaat uit zes lessen op donderdag van 13.00 tot 14.30 uur.

Wil je meedoen met Klik & Tik? Meld je dan aan tijdens de spreekuren van het DigiTaalhuis. Bellen kan ook: 06 - 24 13 64 67.

De vrijwilligers van de spreekuren kunnen je vertellen wanneer er plaats is in de cursus.

Zelf oefenen

Zelf thuis aan de slag? Probeer de digitale trainingen van Oefenen.nl: