Klik & Tik

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Een tweedehands koopje scoren, informatie vinden van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, je bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal via internet. Maar wat als je dat moeilijk vind?

De bibliotheek biedt ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt je om beter gebruik maken van de mogelijkheden van de computer en het internet. Klik & Tik is een oefenprogramma dat je thuis, achter je eigen pc kunt doen. Maar je kunt de cursus ook in de bibliotheek volgen, met begeleiding van deskundige vrijwilligers.

Klik & Tik bestaat uit drie delen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen.

Deel 1: De basis
Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is deze training iets voor jou. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.

Deel 2: Het internet op
Dit onderdeel helpt je de weg te vinden op het internet. Je gaat aan de slag met deze onderwerpen: websites bekijken, zoeken met een zoekmachine, formulieren invullen, e-mailen en downloaden.

Deel 3: Samen op ‘t web
Wil je weten hoe je sociale media gebruikt? In deze module leer je hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. En je maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Heb je alle oefeningen gemaakt, dan begrijp je sociale media beter. Je kunt een profiel aanmaken en zelf berichten, foto’s en video’s plaatsen.

Je kunt bij Klik & Tik een werkboek aanschaffen voor € 12,50. Hierin staan opdrachten om in het boek en op de computer te maken. Dit werkboek is voor alle drie de onderdelen te gebruiken.

Meer informatie over Klik & Tik vind je op www.klikentik.nl

Begeleiding in de bibliotheek
De bibliotheek biedt drie keer per jaar een cursus Klik & Tik aan. Een cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op donderdagmiddag van 13:00 tot 14:30 uur. In 2017 staan de cursussen gepland in de periodes: januari/februari, mei/juni en oktober/november.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de bibliotheek of neem contact op via 040-2532901.

Contactpersonen
Rob Smetsers: r.smetsers@bibliotheekveldhoven.nl
Imke Duijf: i.duijf@bibliotheekveldhoven.nl