En nu zelf aan de slag!

Heb je al een beetje kennis van de computer? Maar lukt het je niet altijd om de juiste informatie te vinden op internet, te e-mailen of bestanden op te slaan op je computer? Meld je dan aan in het DigiTaalhuis voor trainingen, waarin je je kennis kunt opfrissen!

In de training En nu zelf aan de slag! oefen je om handig en zelfstandig te worden met de computer en het internet. De training wordt gegeven door Seniorweb Veldhoven en bestaat uit 5 onderdelen:

1: Werken met tekst
Je leert hoe je teksten mooi kunt vormgeven, bijvoorbeeld voor een uitnodiging. Verder leer je je tekst op te slaan om later te bewerken.

2: Werken met mappen en bestanden
In dit onderdeel leer je bestanden op te slaan op je computer, zodat je ze later makkelijk weer terug kunt vinden.

3: Mailen
E-mails versturen naar je mede-cursisten, daarom draait het in het derde onderdeel. Je leert hoe je een mail met bijlage kunt versturen en wat je moet doen als je een mail met bijlage ontvangt.

4: Internet
Hoe zoek je op internet naar contactgegevens, openingstijden en dat soort informatie? Hoe werkt dat nu: winkelen in een webshop? En hoe kun je veilig bestanden downloaden? Dat oefen je in onderdeel 4.

5: Tips en trucs
Je leert een aantal handigheidjes die het werken op de computer een stuk makkelijker maken!

Aanmelden en kosten
En nu zelf aan de slag! is heel geschikt als je Klik & Tik hebt gevolgd en is geschikt voor Windows-gebruikers. De training bestaat uit 6 lessen en kost € 15,- (inclusief lesmateriaal). Wil je meedoen? Meld je dan aan tijdens de spreekuren van het DigiTaalhuis. Bellen kan ook: 06 – 24 13 64 67.