Veldhoven Schrijft!

3 maart 2020, van 18:45 tot 20:00

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hou je van schrijven en wil je daar graag meer mee doen? Schuif dan eens aan bij Veldhoven Schrijft!

Veldhoven Schrijft! is de schrijfclub voor amateurschrijvers die zich graag verder willen ontwikkelen in het schrijven van verhalen.

Elke twee weken komen zij van 19.00-20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) samen in de Bibliotheek om hun ideeën, schrijfproblemen en nieuwe verhalen te delen met elkaar. Het maakt niet uit of je nu veel of weinig schrijfervaring hebt. Als je het maar leuk vindt om met andere amateurschrijvers in contact te komen.

Tijdens de bijeenkomsten, de zogenaamde 'write-ins', krijgen deelnemers een korte schrijfopdracht. Soms is het een opdracht om je techniek te verbeteren, andere keren verdiep je je in een bepaald onderwerp. Daarnaast wissel je tips en inspiratie uit. Door te schrijven in een groep en je werk te bespreken leer je veel over schrijven en het is nog gezellig ook!

Interesse om mee te doen? Deelname is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Meld je wel vooraf even aan via veldhovenschrijft@gmail.com. Contactpersoon is Jessica Brouwers.

Data en onderwerpen


03-03-2020 Special: Boekenweek 
Annejet van der Zijl schrijft het Boekenweekgeschenk voor 2020. We gaan haar boeken bespreken en onderzoeken wat haar één van de meest gelezen auteurs van Nederland maakt.

17-03-2020 Schrijfopdracht: Beeldend schrijven (geannuleerd)
Schrijf een kort verhaal aan de hand van een foto. Het verhaal mag maximaal 250 woorden hebben. Het verhaal mag vanuit de personages op de foto of vanuit iemand die toekijkt beschreven worden. Probeer beeldend te schrijven en de sfeer die de foto bij je oproept te verwerken in je verhaal.

31-03-2020 Schrijftechniek: Show or tell (geannuleerd)
Na een korte uitleg over 'show or tell' gaan we twee versies van een verhaal schrijven. Daarna bespreken we deze in de groep.

14-04-2020 Schrijfopdracht: Lente (geannuleerd)
Schrijf een verhaal over de lente van max. 250 woorden. Schrijf met al je zintuigen. Laat ons ruiken, voelen en proeven hoe jij de lente beleeft.

28-04-2020 Schrijftechniek: Ultrakort verhaal (geannuleerd)
Na een korte uitleg over ultrakorte verhalen gaan we een ultrakort verhaal schrijven over een actueel thema.