Stop-motion filmpjes maken

11 november 2020, van 15:00 tot 16:30

Kosten: € 5,-

Leuke en leerzame activiteit in de Week van de Mediawijsheid waarbij kinderen een stop-motion filmpje leren maken.

Dit gebeurt door het maken van veel foto’s, waarbij de hoofdrolspelers steeds een stukje verschoven worden. De schitterende klei-animatiefilms Chicken Run, Shaun the Sheep en Wallace & Gromit zijn bijvoorbeeld ook met deze techniek gemaakt!

Eerst bespreekt workshopleidster Nynke met de kinderen we wat je wel en niet mag filmen en eventueel online zetten ter vergroting van de mediawijsheid. Daarna legt ze de app uit en gaan de kinderen aan de slag, uiteraard onder deskundige begeleiding. 

De workshop wordt gegeven door Nynke Wesseling:

Ik ben een computernerd en ik vind het ontzettend leuk om iedereen net zo enthousiast te maken over techniek als ikzelf ben. Zowel kinderen als volwassenen kan ik op een creatieve manier nieuwe technische dingen leren, ik zie jullie graag bij de workshop in de bieb!

Praktische informatie

  • De workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en kost € 5,-, koop vooraf een kaartje.
  • In verband met het maximum aantal toegestane personen per activiteit is de workshop alleen toegankelijk voor de deelnemende kinderen, niet voor volwassenen. 
  • Neem een smartphone of tablet mee met genoeg ruimte voor foto's en daarop de gratis app Stop Motion Studio geïnstalleerd (de app is er voor zowel Android als iOS).
  • Wil je een filmpje met je eigen knuffels of Lego? Neem dit dan mee!

Week van de Mediawijsheid

Deze activiteit wordt gehouden in de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november) met als doel Nederlanders mediawijzer te maken en bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid als gebruiker van (digitale) media.

Het thema dit jaar is 'digitale balans' en het motto 'je hebt het zelf in de hand'. Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Ook is er tijdens deze week weer de landelijke wedstrijd MediaMasters voor leerlingen in het basisonderwijs.