Stamboomcafé

3 september 2022, van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis

Wie waren jouw voorouders? Ontdek het in de Bibliotheek!

Als je nog een begin moet maken met het onderzoek, breng dan in ieder geval de gegevens van jouw ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van jouw voorouders uit de Franse tijd!

En natuurlijk kun je terecht met specifieke vragen. Ervaren stamboomonderzoekers laten zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken en hoe je de gegevens in een computerprogramma invoert en weer afdrukt. Weet je nog niet of en hoe je jouw geschiedenis wilt presenteren, bijvoorbeeld op internet of in een boek? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers adviseren.

Het Stamboomcafé wordt uitgevoerd door leden van de Nederlandse Genealogie Vereniging (afdeling Kempen en Peelland) i.s.m. het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.