Pubers en poen

9 maart 2023, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: € 2,50 (live) of gratis (online)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kinderen die van jongs af aan thuis leren hoe ze goed met geld om kunnen gaan zijn later gelukkiger. Financieel coach Eef van Opdorp geeft handvatten en praktische tips.

Wist je dat kinderen die van hun ouders met geld leren omgaan later beter rondkomen en minder kans hebben op financiële problemen of schulden? Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind. Daarom dus de lezing 'Pubers en poen, wat kun je als ouder het beste doen?'.

Hoe ga je met jouw puber in gesprek over zakgeld, kleedgeld- en belgeld? Welke grenzen moet je stellen en ben jij wel normaal? Welk voorbeeld geef je jouw kind met je eigen gedrag? Eef van Opdorp, financieel coach en bekend van het tv-programma 'Uitstel van executie', zorgt voor een boeiende avond waar je met een gezonde dosis humor informatie en handige tips krijgt. Bezoekers maken bovendien kans op een gratis exemplaar van het boek ‘Pubers en poen’.

Eef: "Kinderen die van jongs af aan thuis leren hoe ze goed met geld om kunnen gaan zijn later gelukkiger. Ze hebben hun financiën beter op orde, sparen meer, delen meer en komen veel minder in de financiële problemen. Als ouder ben jij verantwoordelijk voor hun financiële opvoeding. Je bent één groot wandelend voorbeeld. Je kinderen luisteren dan wel niet (zo lijkt) naar je, ze kijken wel degelijk naar wat jij doet! Hoe jij omgaat met je geld is wat je ze leert. Met 'Pubers en poen' geef ik handvatten en praktische tips."

Praktische informatie

  • De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Veldhoven. Entree: € 2,50 (incl. koffie/thee).
  • Het is ook mogelijk om de lezing online bij te wonen, meld je dan gratis aan voor de livestream. De livestream link wordt een aantal uren van tevoren gedeeld per e-mail.

Kaarten bestellen

In samenwerking met BiblioPlus, Bibliotheek Dommeldal en Bibliotheek Eindhoven.