Pizzasessie

6 oktober 2023, van 18:15 tot 21:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben je tussen de 15 en 25 jaar en lijkt het je leuk om mee te denken over jouw ideale bibliotheek? Meld je dan aan voor de Pizzasessie - uiteraard inclusief gratis pizza eten!

De Pizzasessie is een bijeenkomst in de Bibliotheek Veldhoven voor iedereen tussen 15 en 25 jaar die het leuk vindt om mee te denken en mee te praten over de toekomst van de bibliotheek.
Onder leiding van architecte Marloes Menting en onder het genot van verse pizza’s gaan we bespreken hoe de ideale bibliotheek er voor jou uitziet en wat je er allemaal kunt doen.

Waarom een Pizzasessie?

Bibliotheken zijn er voor iedereen. We merken alleen dat jonge mensen tussen de 15 en 25 jaar de bibliotheek niet altijd goed weten te vinden. Daar willen we graag iets aan doen. We willen van jou horen waarom je wel of niet naar de bibliotheek komt, wat je fijn vindt en wat je mist, en of je leuke ideeën hebt over de inrichting van de ruimtes om de bieb aantrekkelijker te maken voor jezelf en andere jonge mensen.

Wat gaan we doen?

We starten met korte uitleg over wat al bekend is over de wensen van jonge mensen. Daarna ga je stap-voor-stap in een groepje aan de slag. Samen maak je een ontwerp van jullie ideale ruimte of ruimtes. Je hoeft niet te kunnen tekenen of ervaring met ontwerpen te hebben en er is altijd iemand in de buurt om even te helpen als jullie vastlopen.

En natuurlijk.. pizza eten!

Tijdens de Pizzasessie laten we veel verschillende pizza's bezorgen: vegetarisch en met diverse soorten vlees en vis. Voor ieder wat wils! Heb je speciale dieetwensen, ben je ergens allergisch voor? Laat het even weten bij je aanmelding.

Praktische info en aanmelden

  • De Pizzasessie is op vrijdag 6 oktober van 18.15 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven.
  • Deelname is geheel gratis en vrijblijvend
  • Graag van tevoren even aanmelden met een WhatsApp-berichtje, mailtje of belletje naar Karin:
    - Tel: 06-515 748 54
    - E-mail: karin@toolsvoormoed.nl
  • Ook als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Karin.

Bibliotheek van de Toekomst

De Pizzasessie is een activiteit vanuit het project Bouwen aan de Bibliotheek van de Toekomst. Hierin werken 8 bibliotheken in de Brainport regio samen met jongeren tussen 15 en 25 jaar om de bibliotheek van de toekomst te ontwerpen. We bedenken, bouwen en testen. Onze missie is om zoveel mogelijk verbonden gebruikers te gaan bedienen bij lezen, leren, ontmoeten, vragen en doen. Op een manier die goed past. Tijdens de Pizzasessie zijn aanwezig: Alinda en Lia van de Bibliotheek Veldhoven (foto), Karin en Wanda van Vlam Bondgenoten en architecte Marloes. 

Wat doen we met de resultaten?

De 8 samenwerkende bibliotheken willen de ideeën, wensen en ontwerpen van jonge gebruikers graag uitvoeren op hun locaties. We gaan er dus echt mee aan de slag! Na de Pizzasessie worden de concepten uitgewerkt en wordt gekeken naar kosten en uitvoerbaarheid. Als je het fijn vindt houden we je graag op de hoogte. 

Daarnaast worden de ontwerpen uit de Pizzasessie opgenomen in presentaties aan het grote publiek, zoals tijdens de Dutch Design Week 2023. Jouw ontwerp wordt dus zichtbaar voor heel veel mensen!