Peter Kuipers Munneke

Woensdag 18 januari 2023, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: € 12,50 / € 10,- (Bibliotheekleden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De leukste weerman van Nederland komt naar Veldhoven! Dat wordt een leuke én leerzame avond vol wetenswaardigheden over het weer en het klimaat.

Hoewel iedereen tegenwoordig op zijn telefoon de weersverwachting kan bekijken, is er nog iedere avond een weerman te zien in het journaal. Eén van die weermannen is Peter Kuipers Munneke. In de Bibliotheek Veldhoven vertelt Peter over de toegevoegde waarde van de weerman en wat een weerman wel en niet kan voorspellen. Ook legt hij uit hoe je tegenwoordig het weer voorspelt en waarom je eigenlijk niet verder dan 10 dagen vooruit kunt kijken. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

De indeling van de avond:
19.30-20.15 uur: Lezing
20.15-20.30 uur: Pauze
20.30-21.00 uur: Kort interview door Mark van der Linden, vragen uit het publiek 

Over Peter Kuipers Munneke

Peter Kuipers Munneke (Groningen, 1980) groeide op in Drenthe. Hij volgde het gymnasium, studeerde natuurkunde in Groningen en promoveerde bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU). Zijn werkweek verdeelt hij tussen twee banen: klimaatonderzoeker bij het IMAU (specialisme poolgebieden) en weerman bij de NOS voor NPO Radio 1 en het NOS Journaal (sinds 2013). Verder gaf hij theatermuziekcolleges over de poolgebieden, maakte de podcast ‘De weerman’ en schrijft columns voor NRC. Peter woont met zijn vriendin en hun twee kinderen in Utrecht.

Praktische informatie

  • Entree € 12,50 / € 10,- (Bibliotheekleden).
  • Kaarten verkrijgbaar in de Bibliotheek (+ € 1,- administratiekosten) of online (geen administratiekosten).

Kaarten kopen