Workshop: Programmeren met de micro:bit

9 november 2022, van 15:30 tot 17:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Nynke leert kinderen van 7 t/m 10 jaar programmeren met de micro:bit. Maak op een leuke manier kennis met deze kleine computer!

Tijdens deze workshop leert Nynke Wesseling de kinderen programmeren met de micro:bit. Ze komen erachter dat programmeren leuk en helemaal niet zo moeilijk is. Iedereen kan het! Je kunt verschillende opdrachten maken en uiteraard mag je ook je eigen gang gaan. Het programmeren doe je door verschillende blokjes code te slepen en zo kun je bijvoorbeeld je naam en leuke figuurtjes laten zien met de lampjes van de micro:bit.

Praktische informatie

  • Voor nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 10 jaar.
  • Per gezin mag ook max. 1 volwassene (kosteloos) meekijken/helpen (niet verplicht).
  • Entree: € 5,-.
  • Koop vooraf online een kaartje via onderstaande knop of in de Bibliotheek Veldhoven.

Aanmelden

Over Nynke Wesseling

De workshop wordt gegeven door Nynke Wesseling van NYSIGN. "Ik ben een computernerd en vind het ontzettend leuk om iedereen net zo enthousiast te maken over techniek als ikzelf ben. Zowel kinderen als volwassenen kan ik op een creatieve manier nieuwe technische dingen leren, op een geduldige manier en in duidelijke taal. Ik zie jullie graag bij de workshop in de bieb!"

Week van de Mediawijsheid

De activiteit wordt aangeboden in het kader van de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor kritisch, leerzaam en vooral positief mediagebruik. 

Meer informatie

Bekijk alle activiteiten