Maarten van Rossem

17 november 2021, van 20:00 tot 21:30 | Theater de Schalm en online

Kosten: € 12,50 (zaal) / € 7,50 (livestream)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hij is prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond met Maarten van Rossem betekent veel leren én lachen over de toestand in de wereld.

Als bekendste historicus en Amerikadeskundige van Nederland weet Maarten van Rossem als geen ander met onderkoelde humor en de nodige historische feitenkennis de wereld te analyseren. Bij het grote publiek is hij bekend van de tv-programma's De Slimste Mens en Hier zijn de Van Rossems en als graag geziene gast bij diverse talkshows. Daarnaast schreef hij bijna 30 boeken, onder meer Waarom is de burger boos? (2010), Wat is geluk? (2018) en Allemaal de schuld van Montgomery (2020). Sinds 2008 heeft hij zijn eigen historisch tijdschrift, genaamd Maarten!, en is te horen in diverse luistercolleges en podcasts.

Actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken, politieke kwesties, uitdagingen waar de wereld voor staat zoals armoede, onderwijs en de klimaatcrisis: Maarten van Rossem is op al deze terreinen een allesweter.

In Theater de Schalm wordt hij geïnterviewd door Theo Verbruggen als onderdeel van het programma 'Rondje Brabant Presenteert'. Na het interview kunnen bezoekers in de theaterfoyer boeken kopen en laten signeren.

Kaarten kosten €7,50 voor de livestream via internet (zogenaamde 'V-Tickets') of €12,50 per persoon voor een plekje in de zaal. Kaarten zijn te koop via de website van Theater de Schalm of aan de theaterkassa.

Koop kaarten voor een plekje in de zaal (€12,50)

Koop kaarten voor de livestream via internet (V-Ticket, €7,50)

Rondje Brabant Presenteert

Deze avond is een samenwerking tussen de Bibliotheek Veldhoven en Theater de Schalm in het kader van Rondje Brabant Presenteert.

Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Een spreker die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving. Zo komen Teun van de Keuken, Maarten van Rossem en Eva Rovers langs en daagt de vaste interviewer Theo Verbruggen elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op een aantal vragen over het milieu, mensen, cultuur en nog veel meer.

Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Dát is Rondje Brabant Presenteert.

Meer informatie

Foto Maarten van Rossem: (c) Merlijn Doomernik

Leestips

Meer titels