Boekenweek voor Jongeren

18 september 2020 t/m 27 september 2020

In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour langs scholen. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van drie auteurs.

Tijdens de Boekenweek voor Jongeren gaan 23 auteurs op Literatour: een tournee langs 100 scholen. Zij gaan met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen.

3PAK

Bij een Boekenweek voor Jongeren hoort natuurlijk ook een Boekenweekgeschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen. 3PAK bevat dit jaar een graphic novel van Pepijn Lanen & Floor van het Nederend én twee verhalen van Daniëlle Bakhuis en Johan Fretz.

Het geschenk is in de campagneweek gratis af te halen in deelnemende boekhandels en bibliotheken, waaronder de Bibliotheek Veldhoven (zolang de voorraad strekt). Het is voor ook te leen als e-book in de online Bibliotheek.

Beste Boek voor Jongeren

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Het is nu aan een jury van jongeren om deze tien titels te lezen en te bepalen welk boek het beste is en de prijs Beste Boek voor Jongeren 2020 verdient.

De tien titels zijn in mei bekendgemaakt. Aan de vooravond van de Boekenweek voor Jongeren kiest een jongerenjury vervolgens welk boek wordt bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2020. Er zijn twee categorieën: oorspronkelijk Nederlands en vertaald. In elke categorie zijn vijf boeken genomineerd.