Boekenweek voor Jongeren

20 september 2019 t/m 29 september 2019

In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour langs scholen. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van drie auteurs.

Tijdens de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour! Twintig auteurs gaan langs bij 100 middelbare scholen. Zij bespreken hun verhalen en vertellen meer over het plezier van lezen. Jeugdboekenauteur

Cis Meijer bezoekt op 26 september de 3e jaars mavo xl-klassen van het Veldhovense Sondervick College en het Zuiderbos College Veldhoven. Cis Meijer is de auteur van Verdoofd, Val, Moordspel en Knock-out. In haar boeken plaatst ze schrijfwedstrijden. De winnende teksten verwerkt ze in haar boeken. Op deze manier hoopt ze jongeren niet alleen meer aan het lezen, maar ook aan het schrijven te krijgen.

3PAK

Bij een Boekenweek voor Jongeren hoort natuurlijk ook een Boekenweekgeschenk: 3PAK, een bundel met drie korte verhalen. Dit jaar wordt het 3PAK geschreven door Margje Woodrow, Joost Klein en Karin Amatmoekrim. De jonge auteurs gaan de uitdaging aan om alle scholieren tussen de 15 en 18 jaar te boeien met een kort verhaal. 3PAK wordt gratis weggeven in boekhandels, bibliotheken en scholen en is geschikt voor alle leerlingen in de bovenbouw, van vmbo tot vwo.

Op het Sondervick College en het Zuiderbos College krijgen de leerlingen van diverse bovenbouw-klassen de bundel 3PAK cadeau. Het geschenk is in de campagneweek ook gratis af te halen in deelnemende boekhandels en bibliotheken, waaronder de Bibliotheek Veldhoven (zolang de voorraad strekt).

Boekproeverij voor Jongeren

Leuke boeken vinden onmogelijk en literatuur lezen saai? Niet volgens Mark van der Linden! Op de eerste dag van de Boekenweek voor Jongeren deelt hij in de Bibliotheek tal van tips om lezen zo leuk mogelijk te maken.

• Vrijdag 20 september, 20.00-22.00 uur
  • Entree gratis na aanmelding

Beste Boek voor Jongeren

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Het is nu aan een jury van jongeren om deze tien titels te lezen en te bepalen welk boek het beste is en de prijs Beste Boek voor Jongeren 2019 verdient.

De tien titels zijn in mei bekendgemaakt. Aan de vooravond van de Boekenweek voor Jongeren kiest een jongerenjury vervolgens welk boek wordt bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2019. Er zijn twee categorieën: oorspronkelijk Nederlands en vertaald. In elke categorie zijn vijf boeken genomineerd.

beste boek voor jongeren