Literair Café Veldhoven: Kluun

21 mei 2021, van 20:00 tot 21:30 | Online vanuit Theater de Schalm

Hij werkte vijftien jaar lang in het bedrijfsleven en had zijn eigen marketingbureau voordat hij zich volledig op het schrijven toelegde. Met succes: zijn debuut 'Komt een vrouw bij de dokter' (2003) is met bijna één miljoen exemplaren de best verkochte roman in Nederland.

Niemand minder dan Raymond van de Klundert (Tilburg, 1964), beter bekend als Kluun, is op vrijdag 21 mei te gast bij Literair Café Veldhoven.

In Theater de Schalm wordt Kluun geïnterviewd door de 28-jarige Mark van der Linden, bibliotheekmedewerker en eigenaar van De Literaire Speelgoedwinkel. Het interview wordt live uitgezonden en is online te bekijken. Kijkers kunnen online vragen stellen en boeken bestellen en laten signeren, die daarna af te halen zijn bij Bruna Veldhoven.

Over Kluun

Na Kluuns droomdebuut volgden nog vier romans en diverse verhalen- en columnbundels, waaronder Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (2004) en DJ (2017).
Kluun haalde met ludieke acties vaak de publiciteit. Zo richtte hij als reactie op een datingsite voor mooie mensen een quasi-datingsite voor lelijke mensen op, www.lillekemeense.com. Hij solliciteerde in een open brief als hoofdredacteur bij het feministische tijdschrift Opzij. Ook mengde hij zich in de discussie omtrent de verplichte literatuurlijst voor scholieren.

Kluuns meest recente, vijfde roman is Familieopstelling (2020). In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert de inmiddels 55-jarige Stijn van Diepen, hoofdpersonage uit Komt een vrouw bij de dokter, terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant. Hij stuit op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen over de liefde, het leven en zichzelf.

Kluun woont tegenwoordig in Amsterdam, werkt aan Help, ik heb een puber!, is de trotse vader van drie dochters Eva (22), Roos (17) en Lola (13) en heeft een relatie met psycholoog Anne de Jong.

Praktische informatie

Literair Café Veldhoven met Kluun is op vrijdag 21 mei van 20.00 tot 21.30 uur in Theater de Schalm, Meiveld 3 in Veldhoven. Meer informatie volgt binnenkort!

Over Literair Café Veldhoven

De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven organiseren sinds 2018 Literair Café Veldhoven. In de afgelopen jaren hebben we onder andere Ronald Giphart, Herman Pleij, Heleen van Royen en Griet Op de Beeck en vele enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen.
Theater de Schalm is sinds 2020 een waardevolle partner en zorgt ervoor dat diverse edities van Literair Café Veldhoven ‘coronaproof’ kunnen doorgaan. Boekhandel Bruna is bij elke editie aanwezig met een mooie selectie boeken, die gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Foto Kluun: (c) Yvette Kulkens