Literair Café Veldhoven: Susan Smit

5 maart 2023, van 14:00 tot 16:00 | Theater de Schalm

Kosten: € 10,- (bibliotheekleden) / € 12,50 (regulier)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ze beschouwt spiritualiteit en literatuur als haar grootste passies en heeft inmiddels 18 succesvolle boeken op haar naam staan. Als opwarmer voor de Boekenweek (11 t/m 19 maart) is de veelzijdige auteur Susan Smit op zondag 5 maart te gast bij Literair Café Veldhoven.

Susan Smit (Leiden, 1974) werkte tien jaar als fotomodel in binnen- en buitenland. Ze kreeg behoefte aan meer inhoud en studeerde op haar 26e af in de Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 debuteerde ze met haar boek ‘Heks’ (uitgeverij Lebowski) waarin ze onderzoek deed naar de geschiedenis van deze eeuwenoude religie. Met succes, het boek werd tot nu toe 13x herdrukt. Haar historische romans ‘Gisèle’, ‘De eerste vrouw’ en ‘De heks van Limbricht’ werden eveneens bestsellers. Susan schreef ook boeken over persoonlijke ontwikkeling, zoals ‘Wijze vrouwen’ en, samen met Marion Pauw, ‘Hotel Hartzeer’.

Naast het schrijverschap recenseert Susan boeken voor het tijdschrift Happinez en in haar online leesclub @susansleesclub op Instagram. Ze zet zich in voor leesbevordering en staat bekend om haar speelse, kritische en persoonlijke benadering van moderne spiritualiteit in het dagelijks leven.

In Theater de Schalm wordt Susan Smit geïnterviewd door Mark van der Linden (Knegsel, 1992), eigenaar van De Literaire Speelgoedwinkel. Boekhandel Bruna Veldhoven is aanwezig met een mooie selectie boeken, die gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Praktische informatie

  • Locatie: Theater de Schalm, Meiveld 3, 5501 KA Veldhoven. 
  • Entree: € 12,50 (regulier) / € 10,- (bibliotheekleden) 
  • Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en kassa van Theater de Schalm.

Bestel kaarten

Over Literair Café Veldhoven

Gemoedelijk, inspirerend en verrassend: dat zijn de kenmerken van Literair Café Veldhoven. Het evenement beleefde sinds de start in 2018 al 14 edities met onder andere Özcan Akyol, Esther Verhoef, Marieke Lucas Rijneveld en Bart Chabot.

Literair Café Veldhoven is een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Bruna Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Theater de Schalm en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Lira Fonds. 

Literair Café Veldhoven op Facebook

Leestips