Literair Café Veldhoven: Rob Kemps

Zondag 3 november 2024, van 14:00 tot 16:00 | Theater de Schalm

Kosten: € 10,- (bibliotheekleden) / € 12,50 (regulier)

Rob Kemps (Best, 1985) is presentator, zanger van Snollebollekes en groot fan van Jacques Brel. In Theater de Schalm wordt hij geïnterviewd door Mark van der Linden over zijn leven, werk en grote passie: het Franse chanson.

Hoewel hij vooral bekend is als zanger van Snollebollekes en winnaar van De slimste mens (in 2021), doet Rob Kemps niets liever dan mooie verhalen ontdekken en vertellen. In 2020 verscheen zijn eerste boek Randverschijnselen, waarin hij beschrijft hoe hij bij de feestact Snollebollekes terecht is gekomen en waar zijn liefde voor Franse chansons vandaan komt. Hierover maakte hij samen met Matthijs van Nieuwkerk het tv-programma Chansons!, waarvan ook een boek verscheen. Zijn meest recente boek Hemel op aarde is een ode aan de meest betoverende plek van Parijs: de begraafplaats Père-Lachaise. Met zijn kenmerkende enthousiasme deelt Rob in Hemel op aarde alle bijzondere verhalen die hij in de loop der jaren heeft opgediept.

In Theater de Schalm wordt Rob Kemps geïnterviewd door bibliotheekmedewerker Mark van der Linden (Knegsel, 1992). Bruna Veldhoven is aanwezig met een mooie selectie boeken, die gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Praktische informatie

  • Locatie: Theater de Schalm, Meiveld 3 in Veldhoven
  • Entree: € 12,50 (regulier) / € 10,- (bibliotheekleden) 
  • Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en kassa van Theater de Schalm

Kaarten kopen

Over Literair Café Veldhoven

Gemoedelijk, inspirerend en verrassend: dat zijn de kenmerken van Literair Café Veldhoven. Het evenement beleefde sinds de start in 2018 al 18 edities met onder andere Özcan Akyol, Nico Dijkshoorn, Esther Verhoef en Lale Gül.

Literair Café Veldhoven is een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Bruna Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Theater de Schalm en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Lira Fonds. 

Literair Café Veldhoven op Facebook