Literair Café Veldhoven: Esther Verhoef

11 juli 2021, van 14:00 tot 16:00 | Museum 't Oude Slot

Kosten: € 13,- / € 10,50 (biebleden/CJP)

Esther Verhoef (‘s-Hertogenbosch, 1968) is één van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn in eigen land ruim 2,6 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht.

Met haar boeken won Verhoef onder meer de NS Publieksprijs, de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Zij is met acht nominaties recordhouder NS Publieksprijs-nominaties en is Nederlands meest genomineerde en bekroonde thrillerauteur.

Haar psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers, waaronder Rendez-vous (2006), Déjà-vu (2010), De Kraamhulp (2014), Lieve Mama (2015) en Façade (2019). Naast thrillers schreef Esther Verhoef de romans Tegenlicht (2012) en Nazomer (2017).

Voordat Esther bekendheid verwierf als schrijfster van fictie schreef zij ca. 60 informatieve boeken over (huis)dieren. Esther is getrouwd met co-auteur Berry Verhoef, samen hebben zij drie kinderen. Het gezin woont afwisselend in Frankrijk en in Nederland.

Op zondag 11 juli is Esther Verhoef te gast bij Literair Café Veldhoven in Museum 't Oude Slot, onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen i.v.m. coronamaatregelen. Ze wordt geïnterviewd door Mark van der Linden, bibliotheekmedewerker en eigenaar van De Literaire Speelgoedwinkel. Bruna Veldhoven is aanwezig voor de boekverkoop.

• Locatie: Museum 't Oude Slot, Hemelrijken 6, 5502 HM Veldhoven. Parkeren is gratis. Toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen.
  • Entree: € 13,- normaal tarief, € 10,50 voor Bibliotheekleden en CJP-houders.
  • Kaarten zijn vooraf online verkrijgbaar of bij de Bibliotheek Veldhoven (+ € 1,- administratiekosten) of aan de deur op de dag zelf (indien niet uitverkocht).
  • Bij online kaartverkoop betaal je geen administratiekosten. Je hoeft de kaarten ook niet uit te printen, ze kunnen gescand worden vanaf je smartphone.

Foto Esther Verhoef: (c) Noortje Dalhuijsen

Over Literair Café Veldhoven

De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven organiseren sinds 2018 Literair Café Veldhoven. In de afgelopen jaren hebben we onder andere Ronald Giphart, Herman Pleij, Heleen van Royen en Griet Op de Beeck en vele enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen.
Theater de Schalm is sinds 2020 een waardevolle partner en zorgt ervoor dat diverse edities van Literair Café Veldhoven ‘coronaproof’ kunnen doorgaan. Boekhandel Bruna is bij elke editie aanwezig met een mooie selectie boeken, die gekocht en gesigneerd kunnen worden.

Boeken van Esther Verhoef in de Bibliotheek