Kom in beweging met media

28 maart 2023, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Online lezing om ouders en grootouders te laten nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind (0-6 jaar). Is er sprake van balans en welke media zetten kinderen in beweging?

Op 24 maart starten de jaarlijkse Media Ukkie Dagen. Een week lang aandacht voor media en jonge kinderen (0-6 jaar). Het thema van de Media Ukkie Dagen 2023 is ‘Balans: Bewegen met media’.

Het webinar op 28 maart (Kom in beweging met media) heeft als doel deelnemende ouders en grootouders te laten nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind. Is er sprake van balans en welke media zetten kinderen juist in beweging? En wat kun je daar zelf voor doen? 

Naast concrete tips wordt je ook een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met voorbeeld dat je zelf geeft? Is er sprake van balans, of wil je ook iets veranderen?

Meld je aan voor het (landelijk) webinar op dinsdag 28 maart. We duiken samen met Denise Bontje in het leven van jonge kinderen. Wat heeft een jong kind nodig? Hoe zorg je voor balans en voor voldoende beweging? Om je op weg te helpen krijg je ook nog de Mediatips voor thuis mee (Kom in beweging met media!), vol verhalen om mee aan de slag te gaan samen met je (klein)kind.

Aanmelden

Over Denise

Denise Bontje is opgeleid tot taalkundige en theatermaker en heeft een jarenlange ervaring opgedaan op het gebied van mediaopvoeding en het (jonge) kind. Sinds 1 september 2018 is Denise als zelfstandige aan de slag en heeft zij zich gespecialiseerd in de combinatie taalmedia(opvoeding)- en spel. Kortom, mediaopvoeding in brede zin. Daarnaast adviseert ze kinderopvangorganisaties over de rol van de kinderopvang bij mediaopvoeding en hoe zij de professionals in dit proces mee kunnen nemen.

Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten.

Website Media Ukkie Dagen

Verdiepend onderzoek Iene Miene Media