Kindercollege: Vulkanen, gesteenten en mineralen

19 januari 2022, van 14:30 tot 16:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: € 7,50

Interactieve doe-lezing en workshop voor nieuwsgierige kinderen.

Hé, verzamel jij ook stenen en mineralen? Wat zijn ze mooi al die glinsteringen en al die kleuren en vormen. Maar hoe worden die prachtige mineralen dan gevormd? Daar komen we achter wanneer we een rondje maken langs vulkanen en verschillende gesteenten. We duiken in de wereld van de geologie, van stenen, mineralen en vulkanen.

Na de lezing gaan we aan de slag om een mooi stenendoosje te maken waarbij je zelf je eigen steen uit kunt kiezen. Puur voor je verzameling of begin van je collectie. Daarnaast maak je kennis met de wereld onder de microscoop.

Praktische info

• Voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Entree € 7,50.
  • Max. 18 deelnemers.
  • De workshop is alleen toegamkelijk voor deelnemende kinderen, niet voor volwassenen.
  • Koop vooraf online een kaartje via onderstaande knop (geen administratiekosten) of in de Bibliotheek Veldhoven (+ € 1,- administratiekosten per kaartje).

Over de Kindercolleges

De Kindercolleges worden gegeven door Sandra van Dam van Curiosity World en zijn geschikt voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar.
De thema's en data van de Kindercolleges die in 2022 in de Bibliotheek Veldhoven worden gehouden:

• Woensdag 19 januari: vulkanen, stenen en mineralen
  • Woensdag 16 februari: dinosaurussen