Kindercollege: Vulkanen, gesteenten en mineralen

19 september 2018, van 15:00 tot 16:30

Kosten: € 7,50

interactieve doe-lezing en workshop voor nieuwsgierige kinderen.

Je hebt vast wel eens een steen opgeraapt. Waarschijnlijk omdat je het mooi vond vanwege zijn kleur of vorm. Misschien neem je de steen wel mee naar huis en zet je hem in een vitrine of stop je hem in een laatje.

Heb je wel eens afgevraagd wat voor soort steen het is en wat stenen eigenlijk zijn? Wat zijn mineralen en wat is het verschil tussen stenen en mineralen? Hoe worden ze gevormd en wat zijn edelstenen?

Over stenen en mineralen valt veel te vertellen. Aan de hand van een doe-lezing met heel veel voorbeelden wordt een duidelijke uitleg gegeven over de wereld van de ‘petrologie’ en ‘mineralogie’, zeg maar geologie.

De workshop aansluitend zit vol praktijkopdrachten zoals het polijsten van gesteenten of het maken van een stenendoos voor je collectie. Niemand komt met lege handen thuis!

Praktische info

  • Voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar
  • Max. 16 deelnemers
  • Entree € 7,50

Komend Kindercollege

De Kindercolleges worden gegeven door Sandra van Dam van Curiosity World en zijn geschikt voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen meedoen aan het volgende Kindercollege: