Kinderboekenweek Bingoshow

6 oktober 2021, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis

Uniek in Veldhoven en de rest van de wereld: de enige echte Kinderboekenweek Bingoshow!

Met behulp van een klassieke bingomolen én de nodige hoeveelheid improvisatietheater, testen twee bingomasters jouw kennis van boeken en schrijvers uit. Een speelse variant op de welbekende bingo, inclusief rijk gevulde prijzentafel.

Elke deelnemer ontvangt een bingokaart vol schrijvers en boektitels. Van splinternieuwe jeugdboeken tot klassieke verhalen en van piepjonge auteurs tot overleden grootheden. Fanatieke lezers hebben een kleine voorsprong, maar ook zonder enige boekenkennis maak je kans op de hoofdprijs.

Geniet van de mooiste boekomslagen, de spannendste voorleesfragmenten, de opvallendste schrijversportretten en de meest hilarische weetjes. Wie weet rolt Paul van Loon wel uit de molen, zie je Dikkie Dik over het podium kruipen, speel je mee in Harry Potter en ga je naar huis met de nieuwste boeken of een kilo lettervermicelli!

• De Kinderboekenweek Bingoshow is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Meld je vooraf aan voor één van de drie rondes, maar wees er snel bij want vol=vol!
  • Bestel net zoveel tickets als aanwezigen (bijv. 1 kind + 1 volwassene = 2 tickets).
  • Alleen kinderen krijgen een bingokaart.

Over De Literaire Speelgoedwinkel

De Literaire Speelgoedwinkel zet vol in op leesplezier. Met zijn Boekproeverijen, schrijversinterviews en spelvormen wil Mark van der Linden (28) iedereen enthousiast maken voor literatuur. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.literairespeelgoedwinkel.nl of volg De Literaire Speelgoedwinkel op Facebook en Instagram.

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

De Kinderboekenweek vieren we in de Bibliotheek Veldhoven met leuke activeiten, zoals de Kinderboekenweek Bingoshow op 6 oktober en de voorstelling 'Later als ik groot ben word ik...' op 13 oktober. Ook kun je in de bieb terecht voor de Kinderboekenweek krant vol leestips, een mooie kleurplaat en boekenlegger.

Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van 'Worden wat je wil' waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.