KennisMakers: De kracht van de stilte

Donderdag 27 oktober 2022, van 19:00 tot 20:30 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Katrien Verberne deelt graag haar ervaringen en kennis met mensen die geïnteresseerd zijn in wat stilte met je kan doen.

Per seconde krijgen wij 1,5 miljoen prikkels binnen. Ons gedrag wordt hierdoor bepaald. In deze tijd neemt de hoeveelheid externe prikkels alleen maar toe. We worden continue bestookt met visuele en auditieve, maar ook met andere prikkels. Wat doet dit met onze gezondheid? Het kan ontzettend heilzaam zijn om je voor een bepaalde periode af te sluiten.

Een dag van stilte kan je daarbij helpen. Ben je benieuwd wat een stiltedag, stilteweekend of week van stilte met je kan doen, kom dan naar deze lezing. We gaan het hebben over wat stilte is, of het er nog vaak is en wat we ermee doen.

Je krijgt ook informatie over stilteretraites en eventuele meditatie die daarbij kan horen. Je ontvangt tips en handvatten voor wanneer je zelf een keer de stilte op wilt zoeken.

Katrien Verberne

Katrien heeft jaren in het onderwijs gewerkt, nu is ze NLP trainer. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. Ze is er persoonlijk van overtuigd dat het met regelmaat op zoeken van stilte je als mens kan verrijken.

Praktische informatie

  • Entree is gratis, je dient je wel van tevoren aan te melden.
  • Aanmelden kan via onderstaande knop.

Aanmelden

Over KennisMakers

Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers van de Bibliotheek Veldhoven. Heb jij ook een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend kan zijn? Ga dan de uitdaging aan om als KennisMaker in de Bibliotheek anderen te laten delen in jouw kennis. 

Meer informatie