KennisMakers: Burn-out en stress

Donderdag 6 april 2023, van 19:00 tot 20:30 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ilse de Swart is preventiecoach en vertelt hoe je met stress en burn-out kunt omgaan en hoe je het kunt voorkomen.

Voel jij je ook al langer zo intens moe, onrustig, gaan de emoties met je aan de haal en voel je je niet meer de energieke en gelukkige persoon die je ooit was? Als dit langer aanhoudt, en je ook nog eens fysieke ongemakken ervaart, dan zou je op weg kunnen zijn naar een burn-out.

Hoe ga je hiermee om? Wat is het verschil tussen een burn-out en overwerkt zijn? Wanneer is het een burn-out? Wat kun je anders doen? Allemaal vragen die je jezelf stelt en die je onzeker kunnen maken. Ilse de Swart herkent dit als ervaringsdeskundige. Tweemaal heeft ze een burn-out gehad en ze weet één ding zeker: dit wil ze nooit meer meemaken!

Over Ilse

Ilse de Swart is moeder van twee volwassen dochters en docent Nederlands op een mbo, waar ze ook mentor en zorgcoach is. Ze heeft de opleiding tot coach practitioner gevolgd en aansluitend de module stress & burn-out. Vanuit haar eigen bedrijf Coachpraktijk Veldhoven helpt ze mensen om een burn-out te voorkomen of om eruit te komen. Daarbij gaat ze dieper dan alleen een pleister plakken (ga bewegen, ritme krijgen, diëten, etcetera). Het is juist van belang om te achterhalen waar(uit) die burn-out is ontstaan, om die splinter vast te pakken en er voor altijd uit te halen.

In deze interactieve workshop gaat Ilse samen met jou aan de slag met een miniscan, die mooie en nuttige informatie over jezelf geeft. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een burn-outtest in te vullen, waarna je een globaal idee krijgt van jouw stresssituatie. Handig dus om je tablet of laptop mee te nemen!

Praktische informatie

  • Entree is gratis, je dient je wel van tevoren aan te melden.
  • Aanmelden kan via onderstaande knop.
  • Het is handig (maar niet noodzakelijk) om een tablet of laptop mee te nemen om de miniscan in te vullen.

Aanmelden

Veldhoven Gezond

Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers én het evenement Veldhoven Gezond. Van 25 maart t/m 25 april staat Veldhoven helemaal in het teken van gezondheid, positiviteit en beweging. Met als afsluiter het bruisende Healthy Fest festival op zaterdag 22 april.

Meer informatie Veldhoven Gezond

Meer informatie KennisMakers