Informatieavond: Parkinson

11 april 2024, van 19:00 tot 20:30 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Het aantal mensen met de ziekte van Parkinson stijgt alarmerend. Vergeleken met 10 jaar geleden is het aantal patiënten in Nederland met 30% toegenomen. Het gaat niet alleen om ouderen, ook jonge mensen krijgen steeds vaker Parkinson.

Tijdens deze informatieavond krijg je antwoord op de volgende vragen:

• Wat is de ziekte van Parkinson en wat is Parkinsonisme?
  • Wat gebeurt er in je brein en je lijf als je te maken krijgt met Parkinson?
  • Welke invloed heeft de ziekte op de relatie met de mensen in je omgeving?
  • Welke aanpassingen zijn nodig?
  • Heeft de wetenschap al behandelmethoden of medicijnen ontwikkeld die de ziekte kunnen vertragen?

Spreker van deze avond is Kim Rijkelijkhuizen, Parkinsonverpleegkundige van het Máxima MC in Veldhoven. In samenwerking met een neuroloog behandelt ze patiënten met Parkinson/Parkinsonisme van het beginstadium van de ziekte tot opname in een verpleeghuis.

Ook medewerkers van SWOVE (Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven) zijn aanwezig om te vertellen wat deze stichting kan betekenen voor Parkinson-patiënten en mensen in hun omgeving.

• Deze avond wordt gehouden op donderdag 11 april (Wereld Parkinson Dag).
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden.
  • Aanmelden kan via onderstaande knop of door een mail te sturen naar Patricia Kohlen van SWOVE: p.kohlen@swove.nl.

Aanmelden voor 11 april