KennisMakers: Hoogsensitiviteit (volgeboekt)

22 februari 2024, van 19:00 tot 20:30 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lucas Koelemij geeft een lezing over hoogsensitiviteit: wat is het, hoe kun je ermee omgaan en wat zijn de voordelen?

Hoogsensitieve personen zijn gevoeliger voor prikkels en verwerken prikkels dieper. Voorbeelden van prikkels zijn: licht, geluid, geur, smaak, maar ook bijvoorbeeld emoties en sociale prikkels. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief. Dus grote kans dat jij of iemand uit je omgeving ook hoogsensitief is.

Er zijn twee typen hoogsensitieve personen: de rustzoeker en de prikkelzoeker. De rustzoeker is rustig, bedachtzaam en vermijdt het liefst prikkels. De prikkelzoeker zoekt prikkels bewust op, houdt van nieuwe ervaringen en is impulsiever.

In de lezing wordt nog meer verteld over wat hoogsensitiviteit is, er worden een aantal wetenschappelijke onderzoeken besproken en je krijgt tips en tools.
Er is aandacht voor de nadelen van hoogsensitiviteit, maar het zal voornamelijk gaan over de voordelen van hoogsensitiviteit.

De lezing wordt gegeven door Lucas Koelemij, die zich uitgebreid verdiept heeft in dit onderwerp en al jarenlang mensen helpt op het gebied van hoogsensitiviteit.

Aanmelden

Entree is gratis, je dient je wel van tevoren aan te melden.
Deze activiteit is volgeboekt, je kunt je nog wel inschrijven voor de wachtlijst.
Mocht er een plekje vrijkomen dan krijg je hierover per e-mail bericht.

Aanmelden

Over Kennismakers

Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers van de Bibliotheek Veldhoven. Heb jij ook een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Specifieke kennis op een bepaald gebied die ook voor anderen boeiend kan zijn? Ga dan de uitdaging aan om als KennisMaker in de Bibliotheek anderen te laten delen in jouw kennis.

Meer informatie