Herinneringswandeling

Maandag 18 september 2023, van 10:30 tot 12:00 | Start bij de Bibliotheek

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gidsen van het Erfgoedhuis vertellen mooie verhalen over het heden en verleden van bijzondere plekken in het Citycentrum en Zeelst.

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In deze week is er wereldwijd op allerlei manieren aandacht voor de ziekte dementie. In Veldhoven organiseren SWOVE, Erfgoedhuis Veldhoven en de Bibliotheek Veldhoven op maandag 18 september een herinneringswandeling. Gidsen van het Erfgoedhuis vertellen mooie verhalen over het heden en verleden van bijzondere plekken in het Citycentrum en Zeelst.

Over dementie

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je zelf of in je omgeving te maken krijgt met dementie. In Nederland zijn bijna 300.000 mensen getroffen door de ziekte en dit aantal zal in de toekomst stijgen naar meer dan een half miljoen mensen in 2040. De impact op de patiënten en hun mantelzorgers is enorm. Het is dan ook belangrijk dat dementie bespreekbaar is en uit de taboesfeer blijft. Met de wandeling willen SWOVE, Erfgoedhuis Veldhoven en de bibliotheek hieraan bijdragen. In de tocht wordt de tijd van nu via aansprekende verhalen verbonden met de tijd van vroeger, waaraan mensen met dementie vaak de meest levendige herinneringen hebben.

Aanmelden

De wandeling is een initiatief voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar iedereen die het leuk vindt om mee op pad te gaan is welkom. De wandeling start op maandag 18 september om 10.30 uur in de bibliotheek met een kop koffie en uitleg over de activiteit. De tocht duurt anderhalf uur.

Meedoen is gratis. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail: