Boekpresentatie: Zo mooi is Nederland vanaf het water

16 december 2022, van 13:30 tot 15:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis, aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Veldhovense schrijfster Mary van Loon presenteert haar boek en vertelt over haar vaarreis door Nederland.

Mary is met haar partner vijf maanden op reis geweest over de binnenwateren van Nederland. Ze zijn van Kerkdriel naar Maastricht gevaren en van daaruit naar Drenthe, Groningen, Friesland, via de Randmeren onder Flevoland naar de Vecht en zo weer terug naar Kerkdriel. Een prachtige tocht van 1.200 kilometer.

Ze beschrijft in haar boek 'Zo mooi is Nederland vanaf het water' mooie natuurgebieden en historische steden en dorpen, met de daarbij behorende geschiedenis, architectuur, musea en andere wetenswaardigheden, maar ook over het vaarplezier en wat dat met zich meebrengt. Verder zijn in het boek de gesprekken met interessante en inspirerende mensen opgenomen, die Mary en haar partner onderweg ontmoet hebben.

Tijdens de boekpresentatie vertelt Mary hierover en wordt haar boek gelanceerd. Het is dan ook te koop en kan naar believen door haar gesigneerd worden.

Praktische informatie

Over Mary van Loon

Mary is in 1962 geboren in Eindhoven en woont in Veldhoven. Ze komt uit een taalgezin en haar vader, Cees van Loon (1932-1995), is zijn hele werkzame leven in dienst geweest bij de Eindhovense Drukkerij. Eveneens zat hij in een commissie, die over de spelling van de Nederlandse taal gaat.

Ze schrijft al vele jaren artikelen voor bladen over natuurbelevingen. Ook heeft ze artikelen geschreven over klassieke kunstschilders voor de leerlingen en de website van de klassieke schilderschool van haar partner en klassiek kunstschilder Peter Maas.