Baby-ochtend: Boekjes & Brabbels

13 april 2023, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek Veldhoven

Kosten: Gratis na aanmelding

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leuke én leerzame bijeenkomst voor baby's en dreumesen (0 tot 18 maanden) en hun (groot)ouders.

Babygebaren

Boekjes & Brabbels staat op donderdag 13 april in het teken van taalontwikkeling met behulp van babygebaren. Femke Dassen is partner en docent bij Baby- en Kindergebaar en geeft een interactieve kennismakingsworkshop. Ze neemt (groot)ouders en kinderen mee in de eerste gebaren en vooral het nut van gebarentaal in de periode dat kinderen nog niet kunnen praten.

Gebaren kunnen ondersteunend zijn aan de communicatie met en door je baby. Zelfs met kinderen vanaf 6 maanden kun je communiceren door het maken van handbewegingen. Net als gesproken taal kent ook gebarentaal veel variatie. Kom het zelf ervaren!

Praktische informatie

  • De baby-ochtend Boekjes & Brabbels is bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 maanden en hun (groot)ouders.
  • Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan door het bestellen van een gratis ticket via onderstaande knop. 
  • Bestel net zoveel tickets als het aantal personen dat deelneemt (volwassenen + kinderen).

Aanmelden

Over Boekjes & Brabbels

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier! 

Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Brabbels voor de allerkleinsten (0 tot 18 maanden) en Boekjes & Babbels voor de iets oudere kinderen (ca. 1,5 tot 4 jaar). 

Boekjes & Brabbels bestaat uit een leuke (voor)leesactiviteit door een lees- en mediaconsulent van de bieb en ook een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau is aanwezig met opvoedkundige informatie en om al je vragen aan te stellen.

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Meer informatie

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is een interactief magazine met boeken- en voorleestips voor baby's en dreumesen. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar.

Meer informatie